Wisselend succes voor SWPN in Most

 

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind kijkt met gemengde gevoelens terug op de IDM ronde in Most. Zowel Rob Hartog als Melvin van der Voort lieten een strak tempo zien, maar konden niet het maximale uit hun races halen. Hartog wist nog wel een zevende plaats te scoren in de IDM Superbike, terwijl Van der Voort – na een strijd voor plaats drie – als zesde finishte in de tweede IDM Supersport race.

Na een goede test in Most begonnen Rob Hartog en Melvin van der Voort een week later op hetzelfde Tsjechische circuit aan de derde IDM ronde van het seizoen. De trainingsdagen werden afgewisseld met droge en natte omstandigheden. Hartog had een goed ritme en stond vijfde na de vrije trainingen, maar kwam in de beslissende kwalificatie niet in de buurt van zijn ideale rondetijd. De Yamaha R1M coureur kwalificeerde zich als achtste. Melvin van der Voort kwam sterk voor de dag in de IDM Supersport trainingen en was zesde na twee kwalificatiesessies. De 16-jarige coureur was daarmee de derde IDM rijder, aangezien er ook drie gastrijders uit het WK Supersport voor hem op de grid stonden.

Hartog’s eerste race verliep teleurstellend. Na de start kwam Hartog wat klem te zitten in de eerste bocht en daarna maakte de 30-jarige coureur wat foutjes. Vooral had Hartog moeite om de motor gestopt te krijgen voor de eerste bocht, waardoor hij drie keer rechtdoor ging. Na zijn moeizame race kwam Hartog als elfde over de finish. In de tweede race kwam Hartog geweldig weg vanaf de vierde startrij. De Yamaha-coureur kwam als zesde door de eerste bocht en wist vervolgens op te klemmen naar de vierde plaats. Deze positie kort achter de podiumplaatsen wist Hartog geruime tijd vast te houden. In de slotfase viel Hartog terug naar een zevende plaats, maar kon hij wel met een goed gevoel het raceweekend in Most afsluiten.

Van der Voort reed in de openingsfase van de eerste race zevende overall en derde van de vaste IDM rijders. Echter ging het in de vierde ronde fout voor de 16-jarige coureur toen hij onderuit schoof. Van der Voort pakte zijn motor snel weer op en wist vanaf plaats vijfentwintig nog weer terug naar een vijftiende positie te komen. De Yamaha-coureur pakte daarmee nog vier punten, aangezien hij als twaalfde IDM rijder over de finish kwam. In de tweede race had Van der Voort niet het tempo van de eerste race, maar kwam hij na een mooie strijd als zesde IDM rijder en tiende overall over de finish.

De volgende IDM ronde staat over een maand gepland wanneer er van 22 t/m 24 juli wordt gereden op de Schleizer Dreieck in Duitsland.

Rob Hartog: “Het gevoel met de motor was vanaf de vrije training al goed. Ik was iets te gretig in de kwalificatie waardoor ik niet op de tweede, maar op de derde startrij stond. Ik baalde van de eerste race. Ik maakte teveel foutjes en had moeite om de motor gestopt te krijgen. Als je drie keer rechtdoor gaat in de eerste bocht is een goede uitslag verkeken. Ik ben blij hoe we ons herpakt hebben in de tweede race. Toen kon ik strijden voor de posities waar we thuishoren, maar ik heb het gevoel dat we nog meer potentie hebben. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk en op naar de volgende race in Schleiz!”

Melvin van der Voort: “We hadden vorige week al een goede test in Most gehad en dit zorgde voor een goede basis. Het gevoel met de motor was erg goed tijdens de trainingen en met de zesde startplek stonden we er goed bij, zeker omdat er ook vier WK-rijders dit weekend aan de start stonden. In de eerste race zat ik er tot de crash erg goed bij en in de tweede race wel een mooie zesde plek gescoord, maar er zit nog meer in. Daarom niet compleet tevreden, maar we moeten hard blijven werken en dan heb ik er vertrouwen in dat er nog betere resultaten gaan komen.”

Teammanager Frank Brouwer: “Tijdens onze test in Most hebben we een goede basis gelegd voor dit raceweekend. Rob begon goed, maar kon dit niet doorzetten in de kwalificaties en eerste race. Gelukkig wist hij de tweede race sterk af te sluiten. Melvin reed een hele goede kwalificatie, maar kon niet het maximale resultaat uit zijn races halen. Wel streed hij voor een top-drie positie in het IDM en dat is natuurlijk wel uitstekend als 16-jarige coureur in dit sterke kampioenschap. Overall denk ik dat we het iets minder hebben gedaan vergeleken met de voorgaande ronde in Oschersleben, dus dat gaan we proberen te herstellen tijdens de volgende ronde in Schleiz.”SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]