Waardevolle tests voor Team SWPN, Mackels vervangt geblesseerde Hartog

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft waardevolle tests in Aragon, Valencia en Oschersleben achter de rug. Melvin van der Voort was snel met de Yamaha R6 en is klaar voor het IDM Supersport seizoen. De geblesseerde Rob Hartog was afwezig en hij kan helaas ook niet deelnemen aan de eerste IDM ronde op de Sachsenring. Bastien Mackels is de vervanger van Hartog op de Yamaha R1M.

De voorbereiding op het IDM seizoen begon voor Team SWPN met de jaarlijkse voorjaarstraining in Spanje. Er werd in totaal vier dagen gereden op de circuits van Aragon en Valencia. Het voorseizoen werd vervolgens afgesloten met een tweedaagse test in Oschersleben. Helaas kon Rob Hartog er niet bij zijn. De IDM Superbike rijder liep tijdens een optreden met een Frans team in het WK Endurance een vervelende schouder- en nekblessure op. Hartog werd tijdens de tests vervangen door de Belg Bastien Mackels, die in het seizoen 2021 ook voor Team SWPN uitkwam.

Het werden waardevolle tests voor beide coureurs. Met de Yamaha R1M was er veel werk te verrichten aangezien er veel nieuwe onderdelen en een compleet nieuw elektronicapakket getest moesten worden. Gedurende de testdagen in Spanje en Duitsland werden er goede stappen gemaakt en kwam Mackels op snelheid. Aan de andere kant van de box kende Melvin van der Voort een uitstekende voorbereiding. De 17-jarige coureur – die vorig jaar vicekampioen in de IDM Supersport werd – was snel met zijn Yamaha R6 en bouwde een goed ritme over meerdere ronden op.

Na veel waardevolle meters in Spanje en Oschersleben gemaakt te hebben en veel data te hebben verzameld keerde Team SWPN met een tevreden gevoel huiswaarts. Over ruim een week (12 t/m 14 mei) gaat het IDM seizoen op de Sachsenring in Duitsland beginnen. Voor Hartog komt dit evenement te vroeg en hij zal daar ook worden vervangen door Mackels. Net als tijdens voorgaande seizoenen zijn de IDM races live te volgen via www.idm.de/live.

Rob Hartog: “Ik zal helaas niet aan de start staan op de Sachsening. Het is frustrerend om de tests en eerste race te moeten missen. Over het verloop van het herstel ben ik niet ontevreden. Tijdens een tweede check in Nederland bleek mijn nekblessure gelukkig erg mee te vallen ten opzichte van de eerste constatering in Frankrijk. Ook mijn schouderblad gaat vooruit, maar de Sachsenring komt te vroeg. Hopelijk kan ik in Oschersleben weer rijden, maar het moet wel verantwoord zijn. Dat gaan we over een aantal weken zien. Voor nu wil ik Bastien heel veel succes wensen!”

Melvin van der Voort: “Allereerst wil ik het team bedanken voor hun harde werk deze winter. De Yamaha R6 voelt geweldig aan. In Aragon hadden we te maken met veel rode vlaggen, maar in Valencia hebben we veel meters kunnen maken en een zeer goed gevoel met de motor opgebouwd. Iedere sessie ging ik vooruit. Deze lijn hebben we kunnen doorzetten in Oschersleben waar we de puntjes op de i hebben gezet. We zijn klaar om te gaan racen op de Sachsenring!”

Bastien Mackels: “Ik kende het team al goed, waardoor we tijdens de tests in Spanje gelijk aan het werk konden. We hebben heel veel getest met de nieuwe onderdelen en elektronica. We hebben een goede basis gevonden die we constant nog verder aan het verbeteren zijn. Het team heeft geweldig werk geleverd, want de rondetijden zijn competitief en hebben we een goed raceritme. Ik had veel plezier in het rijden. Ik kijk erg uit naar de Sachsenring. Ik geloof dat we een sterk pakket hebben en dat we iets interessants kunnen laten zien.”

Teammanager Frank Brouwer: “De blessure van Rob was een enorme domper voor ons. Uiteraard hadden we graag met onze vaste rijder een goede voorbereiding gedraaid en waren we met hem sterk aan het seizoen begonnen. Het is wel positief dat we een goede vervanger hebben gevonden. Bastien heeft ons goed geholpen met het testen van alle nieuwe onderdelen. Over Melvin ben ik zeer positief en hij is klaar om te racen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we als team goed voor de dag gaan komen op de Sachsenring.”

IDM kalender 2023
Ronde 1 – 12 t/m 14 mei – Sachsenring (Duitsland)
Ronde 2 – 2 t/m 4 juni – Oschersleben (Duitsland)
Ronde 3 – 23 t/m 25 juni – Most (Tsjechië)
Ronde 4 – 21 t/m 23 juli – Schleiz (Duitsland)
Ronde 5 – 4 t/m 6 augustus – Red Bull Ring (Oostenrijk)
Ronde 6 – 18 t/m 20 augustus – TT Circuit Assen (Nederland)
Ronde 7 – 22 t/m 24 september – Hockenheim (Duitsland)

Foto credit: Damon TeerinkSWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]