Volle punten en podiums voor SWPN in Most

 SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind scoorde met Melvin van der Voort het maximale puntentotaal in de eerste IDM Supersport race in Most. Bastien Mackels wist opnieuw een podiumplaats te scoren in de IDM Superbike. Door deze goede resultaten van de Team SWPN rijders staan ze beiden momenteel op een tweede plek in het kampioenschap.


Tijdens de derde IDM ronde op Autodrom Most in Tsjechië was de geblesseerde Rob Hartog helaas nog afwezig. Net als tijdens de voorgaande evenementen werd Hartog vervangen door Bastien Mackels in de IDM Superbike. Daarnaast was Melvin van der Voort uit op revanche na crashes in de IDM Supersport races op Oschersleben. De 17-jarige coureur liet een uitstekende indruk achter tijdens de trainingen waarin hij zich constant wist te verbeteren. Tijdens het evenement stonden er ook drie gastrijders uit het WK Supersport aan de start. In de kwalificaties klokte Van der Voort een tweede tijd, waarmee hij het snelste van de vaste IDM rijders was. Aan de kant van Bastien Mackels werd tijdens de kwalificaties hard gewerkt om de juiste afstelling voor de races te vinden. De Belg noteerde een zesde tijd na twee kwalificaties.

Mackels kon in de openingsfase van de eerste race met de kopgroep mee, maar moest daarna lossen. De Yamaha R1M coureur kwam alleen op een zevende plaats te rijden en finishte ook in deze positie. In de tweede race wist Mackels – mede door een aanpassing aan de motor – een goede stap te maken. De Belg kon langer met de top mee en streed in de slotfase voor de vierde plaats. Door een crash bij één van de koplopers in de laatste ronde kon Mackels als derde over de finish komen, waarmee hij zijn derde podiumplaats van het jaar scoorde.

Van der Voort reed een uitstekende eerste race. Achter een gastrijder uit het WK wist de Yamaha R6 rijder zich los te rijden van zijn IDM concurrenten. Van der Voort finishte als tweede, waarmee hij de volle punten voor het IDM kampioenschap scoorde. Ook in de tweede race had de coureur uit Ede het tempo en reed hij in de positie om het maximale puntentotaal te scoren. Echter werd de race tweemaal stilgelegd vanwege een oliespoor. Bij de tweede keer leverde dat een crash met enorm veel rijders op waar ook Van der Voort bij betrokken was. Gelukkig bleven de rijders bij het incident ongedeerd. De race werd niet hervat en er werden geen punten verdeeld.

Zowel Van der Voort als Mackels staan momenteel op een tweede plaats in het kampioenschap. De volgende IDM ronde wordt van 21 t/m 23 juli verreden op de Schleizer Dreieck in Duitsland.

Melvin van der Voort: “Het was een heel goed weekend in Most! We hebben met het team goed gewerkt wat resulteerde in een tweede plek op de grid. Ook het gevoel in de races en mijn tempo was erg goed. Ik was erg blij met mijn tweede plek en de volle punten in de eerste race. Het was enorm zonde dat het weekend zo met dat enorme oliespoor afliep. We hadden het tempo om ook in deze race de maximale punten voor het IDM te scoren, dus dat is erg balen.”

Bastien Mackels: “We misten wat rijtijd, omdat we hier niet hadden getest en we nog een sessie regen hadden. Het was lastig om op deze baan de juiste basisafstelling te vinden. Hier hebben we ook deels de kwalificatie voor opgeofferd. In de eerste race was het gevoel goed, maar nog niet perfect. De tweede race hebben nog een goede aanpassing gedaan en konden we langer met de top mee. Uiteindelijk zijn we op het podium geëindigd omdat we als team hard zijn blijven werken. Dat was een mooie en verdiende afsluiting van ons weekend!”

Teammanager Frank Brouwer: “Ik ben heel trots op Melvin. Hij heeft zich zeer professioneel gerevancheerd na zijn crashes in Oschersleben. Melvin heeft Most zeer volwassenen gereden en was foutloos. De 25 punten zijn dan ook meer dan verdiend. Het hadden eigenlijk 50 punten moeten zijn als de tweede race niet was afgebroken. Met Bastien zijn we na een weekend hard werken ook op het podium geëindigd. Een groot compliment aan de rijders en het team!”SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]