Veel progressie voor Van der Voort met Team SWPN tijdens ESBK in Jerez

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind reed met Melvin van der Voort ter voorbereiding op de World Supersport wildcard de Spaanse ESBK Supersport races in Jerez. De 18-jarige coureur maakte gedurende de trainingen veel progressie wat hem een nette vijfde startplek opleverde. In de eerste race reed Van der Voort op een podiumplaats toen hij ten val kwam. De tweede race werd na twee rode vlag situaties gecanceld.


Afgelopen weekend kwam Team SWPN met Melvin van der Voort in actie tijdens het Spaanse Supersport kampioenschap. Dit raceweekend was de perfecte voorbereiding op de World Supersport ronde in Jerez waar de 18-jarige coureur eind oktober met een wildcard aan mag deelnemen. Er was een groot deelnemersveld met zo’n veertig rijders in totaal waardoor er in twee groepen werd getraind. Van der Voort gebruikte de vrije trainingen van donderdag en vrijdag om het circuit onder de knie te krijgen en samen met Team SWPN een goede aftelling voor de Yamaha R6 op Jerez te vinden. Voor in de kwalificatie op zaterdagmorgen wist Van der Voort een flinke stap voorwaarts te maken en wist hij zich op een keurige vijfde plaats te kwalificeren.

In de eerste race op zaterdagmiddag reed Van der Voort in de openingsfase op een vijfde plaats. De SWPN-rijder had aansluiting bij twee rijders die hij vervolgens wist te passeren. Eenmaal aangekomen op een derde plaats probeerde Van der Voort zich los te rijden om de laatste podiumplaats veilig te stellen. Net voor de helft van de race kwam de Yamaha-coureur bij deze poging ten val. Helaas kreeg hij geen kans om zich in de tweede race te revancheren. De ESBK Supersport race werd tot twee keer toe al kort na de start stilgelegd met een rode vlag vanwege een crash. Beide keren had Van der Voort een goede start en zat hij in een positie om opnieuw voor een podiumplaats te strijden. Uiteindelijk besloot de organisatie om de rijders – vanwege het uitlopen van het tijdschema – niet voor een derde keer te laten starten en de race te cancelen.

Erg zonde van de tweede race, maar bovenal heeft Van der Voort veel progressie gemaakt en ervaring opgedaan voor de World Supersport wildcard van 27 t/m 29 oktober in Jerez.

Melvin van der Voort: “Ik wil allereerst het team bedanken voor deze kans om het in ESBK Supersport te rijden ter voorbereiding op mijn World Supersport wildcard. Het was een hele mooie kans om in een sterke competitie ervaring op te doen in Jerez. Gedurende het weekend werd het gevoel met de motor steeds beter en dat is positief. Helaas hebben we vanwege een crash en afgelaste race geen goed resultaat kunnen halen. Maar overall was het een leerzaam weekend. Ik kijk enorm uit naar mijn debuut in het WK over twee weken!”

Teammanager Frank Brouwer: “Tijdens de ESBK-ronde kon Melvin op een hoog niveau kennismaken met het circuit van Jerez. Deze test voor de World Supersport wildcard was dan ook erg nuttig. Het team heeft uitstekend gewerkt en Melvin heeft goede stappen voorwaarts gemaakt. Over anderhalve week zijn we opnieuw in Jerez en dan gaan we Melvin zo goed mogelijk proberen te begeleiden tijdens zijn debuut in het WK.”SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]