Van der Voort scoort met SWPN beste seizoensresultaat in Hockenheim

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft het IDM seizoen met Melvin van der Voort in Hockenheim goed afgesloten. De 16-jarige coureur eindigde na twee strakke races op een zevende en elfde plaats. Lukas Tulovic verving de geblesseerde Bastien Mackels en scoorde een top-vijf klassering in de eerste IDM Superbike wedstrijd.

Voorafgaand aan de IDM seizoensfinale in Hockenheim maakte Bastien Mackels nog kans op de tweede positie in het Superbike kampioenschap. Door een armblessure, opgelopen bij een crash in de Bol d’Or, bleek het voor de Belg in de eerste vrije training helaas niet mogelijk om te racen. Mackels werd vervangen door Lukas Tulovic. De 21-jarige Duitser reed in 2019 een volledig seizoen in de Grand Prix, en racet dit jaar in de MotoE en het Spaanse MotoE kampioenschap. Tulovic had al wel regelmatig met een Yamaha R1 getraind, maar nog geen wedstrijden gereden.

Tulovic voelde zich al zeer snel thuis op de Yamaha R1 van SWPN en dat resulteerde in een knappe zesde kwalificatietijd. Ook in de eerste race, die vanwege een rode vlag situatie in twee delen verreden werd, liet de jonge coureur zich goed zien. Na de herstart reed Tulovic in eerste instantie zevende, maar gedurende de race wist hij naar een vijfde plaats te komen in zijn debuutrace in de IDM Superbike. Dit zorgde ervoor dat hij vanaf de eerste startrij aan de tweede race mocht beginnen. Bij de start van de race begon het iets te druppelen. In de openingsfase van de race viel Tulovic naar plaats tien. Tulovic was inmiddels aangekomen op een zevende plaats, toen hij rond de helft van de race onderuit ging, wat het einde van zijn goede weekend voor SWPN betekende.

Aan de andere kant van de box sloot Melvin van der Voort zijn debuutseizoen in IDM Supersport 600 klasse op een uitstekende wijze af. De 16-jarige coureur wist zich als dertiende te kwalificeren. In de eerste race reed Van der Voort geweldig. Na een goede start kon hij in de eerste helft van de race telkens rijders passeren, waardoor de Yamaha R6 coureur op een zesde plaats kwam te rijden. Van der Voort wist zijn goed tempo vast te houden. In de slotfase werd Van der Voort nog door één rijder gepasseerd. Maar met keurige zevende plaats op de finishlijn, scoorde hij exclusief een gastrijder punten voor een zesde positie. Ook in de tweede race reed Van der Voort een goed tempo, waarmee hij uiteindelijk als elfde over de finish kwam. De rijder uit Ede is als dertiende geëindigd in de eindstand van het kampioenschap.

Lukas Tulovic: “Het was een interessante uitdaging om met SWPN van start te gaan in Hockenheim. Ik wilde al graag een keer rijden in de IDM Superbike en wil het team bedanken voor deze kans. Ik voelde mij gelijk goed en we maakten gedurende de trainingsdagen flinke progressie qua rondetijden. We konden starten vanaf de tweede rij. De eerste race ging vrij goed, ik had mooie gevechten en was blij met de vijfde plaats. De tweede race was raar met wat regendruppels. Ik verloor veel tijd in de eerste bocht. Ik was op weg naar voren, totdat ik een klein foutje maakte en crashte. Overall was het geen slecht weekend, maar ik baal erg voor het team voor de crash in de tweede race.”

Melvin van der Voort: “Wat een mooi weekend was dit! Tijdens de trainingen was het gevoel met de motor al goed en dit kwam er tijdens de wedstrijden helemaal uit. Ik zat in de eerste race in zo’n lekker ritme, dat ik lange tijd niet eens op het rondebord aan het kijken was. Ik was heel erg blij met dit resultaat. Ook in de tweede race konden we een heel goed tempo rijden. We hebben dit jaar een heel mooi eerste seizoen in de IDM Supersport 600 klasse gehad. Ik heb zoveel geleerd en progressie gemaakt. Daar wil ik het SWPN team enorm voor bedanken, wat zonder al hun tips en ondersteuning was dit niet mogelijk geweest. Ook wil ik al mijn sponsoren bedanken voor hun steun!”


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]