Ups en downs voor SWPN op de Lausitzring

Ricardo Brink heeft zijn beste weekend tot nu toe in het IDM Superbike seizoen achter de rug. De coureur van SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind reed naar negende en tiende plaats in de races op de Lausitzring. Sander Kroeze en Melvin van der Voort hadden minder geluk in hun wedstrijden en verloren belangrijke punten in hun strijd om het kampioenschap.

Vanaf de Sachsenring ging het SWPN team door naar de Lausitzring voor de derde ronde van het IDM kampioenschap. Ricardo Brink was gedurende de IDM Superbike trainingen zoekende naar het juiste gevoel en ritme. Stap voor stap ging het beter voor Brink en hij was veertiende na de kwalificaties in het zeer competitieve startveld. Voor de race besloot het team in overleg met de coureur om een ander type voorband te gebruiken. Deze keuze pakte goed uit en Brink kon een aanzienlijk beter tempo rijden. Na een goede start lag de 22-jarige coureur elfde. Vervolgens wist Brink in de loop van de race nog twee rijders te passeren en sloot hij zijn sterke optreden met een negende plaats af. Dit betekende dat Brink in de tweede race vanaf de tweede startrij mocht vertrekken. Bij de start verloor hij twee plaatsen. Brink voerde lang de groep aan voor de achtste positie, maar moest in de loop van de races twee plaatsen prijsgeven. Wel eindigde Brink opnieuw in de top-tien, waardoor hij zijn weekend na twee sterke races met een goed gevoel kon afsluiten.
 
Sander Kroeze wist in samenwerking met het team een goede aanpassing door te voeren na afloop van de vrije trainingen. Dit resulteerde erin dat de 18-jarige coureur zich met 1,3 seconde wist te verbeteren kwalificatie en zich als vijfde plaatste voor de IDM Supersport 600 races. In de eerste race kon Kroeze in de tweede helft van de wedstrijd de top-drie net niet volgen. Doordat een rijder voor Kroeze werd gediskwalificeerd schoof hij alsnog op naar een podiumplaats. Ook deed Kroeze goede zaken in de titelstrijd en mocht hij als nummer één in kampioenschap aan de tweede race beginnen. Helaas verloor Kroeze veel belangrijke punten in de tweede race, nadat hij halverwege de wedstrijd samen met een andere rijder ten val kwam. Een erg dure nulscore, waardoor Kroeze nu vierde staat in het kampioenschap.
 
Melvin van der Voort moest in de vrije trainingen zijn ritme nog weer zien te vinden na zijn flinke crash op de Sachsenring. Vanaf de kwalificaties wist de 15-jarige coureur zijn tempo flink op te schroeven en plaatste hij zich als zevende voor de wedstrijden. In de eerste race had Van der Voort het geluk niet aan zijn zijde. De coureur uit Ede reed vooraan in de drukke kopgroep toen hij in de derde ronde bij het aanremmen voor een langzame bocht de rijder voor hem raakte en crashte. In de tweede race wist Van der Voort wel punten te scoren. De jonge coureur moest de kopgroep laten gaan, maar finishte daarachter op een zevende plaats. Hierdoor staat Van der Voort nu op een gedeelde derde plaats in het kampioenschap met een achterstand van achttien punten op de nummer één.
 
Over twee weken (25 t/m 27 september) vindt de IDM seizoensfinale plaats op de Hockenheimring.
 
Ricardo Brink: “Dit was zonder enige twijfel het beste weekend tot nu toe van het seizoen. We waren in de trainingen nog zoekende naar het juiste gevoel, voornamelijk aan de voorkant misten we nog wat. We kozen voor een andere voorband in de races en dit pakte super uit. Ik kon veel beter tempo rijden en ik kon op eigen kracht, zonder crashes van anderen, twee top-tien klasseringen scoren. We gaan er alles aan doen om deze lijn door te trekken op Hockenheim!”
 
Sander Kroeze: “Het was geen gemakkelijk weekend. In de eerste kwalificatie wisten een flinke stap te maken, maar het lukte niet om dit door te trekken naar de races. In de eerste race toch nog derde geworden en dit leverde veel belangrijke punten op. Het is niet te beschrijven hoe ik erg ik baal van de tweede race. Deze crash zorgt ervoor dat mijn kansen op titel heel erg klein zijn geworden. We moeten ons nu zien te herpakken en er proberen in Hockenheim het maximale uit te halen!”
 
Melvin van der Voort: “Na de crash op de Sachsenring had ik in de trainingen toch wat tijd nodig om weer in het ritme te komen. In de kwalificatie wist ik mijn tempo te vinden. Het begin van de eerste race was goed en zat er vooraan bij. Helaas kwam ik in de derde ronde in aanraking met een andere rijder waarbij ik ten val kwam. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk om de motor weer klaar te krijgen voor de tweede race. In deze wedstrijd miste ik net dat beetje extra om in de voorste groep te blijven. We hebben wel belangrijke punten gescoord en over twee weken wordt de strijd om de titel beslist op de Hockenheimring!” 


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]