Tulovic vervangt geblesseerde Mackels bij SWPN in Hockenheim

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind moet het tijdens de IDM races in Hockenheim helaas doen zonder Bastien Mackels. De Belg, die nog kans maakte op de tweede plaats in het IDM Superbike kampioenschap, raakte geblesseerd rondom zijn pols tijdens de Bol d’Or en bleek tijdens de eerste vrije training niet fit genoeg om te kunnen racen. De Duitser Lukas Tulovic vervangt Mackels tijdens de IDM seizoensfinale.

Bastien Mackels stond op een vijfde positie in het IDM Superbike kampioenschap voorafgaand aan de seizoensfinale in Hockenheim. De Belg stond met nog twee races te gaan zestien punten achter de nummer twee, waardoor er nog goede kansen waren om vice-kampioen te worden. Helaas kan Mackels de races dit weekend niet rijden. Een week geleden kwam Mackels tijdens de Bol d’Or ten val, waarbij hij een scheur in zijn onderarm ter hoogte van zijn pols opliep. Afgelopen week deed de SWPN-coureur er werkelijk alles aan om toch te kunnen starten in Hockenheim. Vrijdagmorgen in de eerste vrije training zat hij ook de motor, maar het bleek fysiek niet mogelijk om echt te kunnen racen. Heel erg balen voor Mackels om zo het seizoen te moeten af te sluiten.

SWPN had al een vervanger gereed staan voor het geval dat het met Mackels niet zou gaan. Vanaf de tweede vrije training maakte Lukas Tulovic zijn debuut op de Yamaha R1 van SWPN. Tulovic is een 21-jarige coureur afkomstig uit Duitsland, die al veel ervaring heeft in internationale kampioenschappen. Zo reed Tulovic in 2019 al een seizoen in de Moto2 Grand Prix. Dit jaar racet Tulovic in de MotoE en het Spaanse Moto2 kampioenschap. Tulovic trainde al wel regelmatig met een Yamaha R1, maar gaat dit weekend zijn eerste races rijden in een Superbike kampioenschap.

Bastien Mackels: “Ik moest het proberen vanmorgen in FP1 en ik wil het team bedanken dat zij mij deze kans hebben gegeven. Hockenheim is het beste circuit op de kalender voor de Yamaha en ik keek er zo naar uit om hier te rijden. De pijn in mijn pols was helaas te intens, dat ik motor niet goed kon controleren. Een week na mijn crash in de kwalificatie van de Bol d’Or, is mijn lichaam er nog niet klaar voor en ik moet dat helaas accepteren. Ik wil Lucas Tulovic heel veel succes wensen dit weekend. Daarnaast wil ik het team bedanken voor het perfecte werk dat ze dit jaar hebben geleverd. Grote dank aan het team, mijn partners en alle supporters!”

Lukas Tulovic: “Ik was erg blij dat Frank (Brouwer) mij belde en vroeg of ik dit weekend eventueel op de motor zou willen rijden. Vanmorgen wisten we niet of het voor Bastien mogelijk zou zijn om te racen. Vanuit rijdersoogpunt kan ik hem volledig begrijpen dat hij het wilde proberen. Het bleek niet mogelijk te zijn en ik wens hem een goed herstel. Ik ben blij dat ik de kans krijg van SWPN om op mijn thuiscircuit in Hockenheim te racen in de IDM Superbike. Het wordt mijn eerste race met een 1000cc motor, maar ik heb al wel wat ervaring met een Yamaha R1. Ik ben erg gemotiveerd en de eerste indruk van het team is erg goed. Het is een nieuwe uitdaging voor ons beiden. Laten we kijken waar we kunnen eindigen op zondag!”


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]