SWPN start seizoen 2020 met een test op het TT Circuit Assen

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind, was er klaar voor om met hun rijders Ricardo Brink, Sander Kroeze en Melvin van der Voort er een sterk IDM-seizoen 2020 van te maken. De uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten. Niet alleen voor het raceteam, maar ook voor alle trouwe partners en sponsoren. Gelukkig hebben de rijders in de afgelopen weken hun Supermoto trainingen op de TT Junior Track kunnen hervatten en konden ze woensdag 27 mei gezamenlijk de baan op tijdens een testdag van de KNMV op het TT Circuit Assen.

Het zijn bijzondere tijden voor een ieder. Afgelopen winter heeft SWPN hard gewerkt om de Yamaha motoren te preparen voor het IDM seizoen 2020. Daarnaast kon het Nederlandse raceteam tijdens de Motorbeurs Utrecht op de stand van Yamaha Motor Europe branche Nederland een prachtige line-up presenteren voor 2020 met Ricardo Brink (IDM Superbike), Sander Kroeze (IDM Supersport 600) en Melvin van der Voort (IDM Supersport 300). Niet veel later werd alles anders en op dit moment is het nog erg onduidelijk of en hoe er geracet kan worden in 2020.
 
Het SWPN-team volgt de ontwikkelingen in de racewereld op de voet. Daarnaast onderhoudt het team goed contact met Yamaha Motor Europe branche Nederland en de IDM organisatie. SWPN is aan het onderzoeken hoe zij het raceseizoen zouden kunnen invullen. Maar op dit moment is dat nog erg lastig om hier iets over te kunnen melden, aangezien het nog niet bekend is wat er eventueel georganiseerd kan worden aan races in 2020.
 
Het goede nieuws is dat Brink, Kroeze en Van der Voort onlangs weer mochten beginnen met hun trainingen op de motor. Deze trainingen waren weer mogelijk vanwege de versoepelde coronamaatregelen door de overheid. De drie SWPN-rijders hebben ondertussen al aardig wat trainingsmeters afgelegd op de TT Junior Track in Assen. Woensdag 27 mei hadden ze kans om te trainen op het grote TT Circuit Assen tijdens een testdag van de KNMV. De rijders hadden veel rijtijd en genoten volop. Daarnaast werd er gewerkt aan het ritme op de motor. 
 
De reacties van de SWPN rijders na afloop van de testdag op het TT Circuit Assen:
 

Ricardo Brink:

“Het was een heerlijk gevoel om na 8 maanden weer op mijn Yamaha R1M te zitten! In de eerste sessie was het enorm wennen, maar daarna ging de snelheid al rap omhoog. In de middagsessies zat de snelheid er weer echt goed in. In de laatste sessie samen met Michael van der Mark veel ronden gereden. Ik heb daar heel veel van kunnen leren. Het was een hele mooie dag met dank aan organisator KNMV!”

Sander Kroeze:

“Het was een goede testdag met de Yamaha R6. Ik had al snel het juiste gevoel weer terug en het ging direct erg lekker. Het circuit lag er ook perfect bij met de nieuwe asfaltlaag. We kunnen terugkijken op een hele goede en nuttige training. KNMV bedankt voor deze dag!”

Melvin van der Voort:

“Het was een super goede dag met veel rijtijd. Het gevoel was snel weer terug op de Yamaha R3. We hebben de testdag goed opgebouwd en in de laatste sessie snelle constante rondetijden neer kunnen zetten. Ik ben dan ook super tevreden over deze dag! Ik wil SWPN bedanken en daarnaast Barry Veneman en de KNMV voor het mogelijk maken van deze testdag!”

Verder wil SWPN als team ook hun dank en steun uitspreken naar de trouwe sponsoren en partners van het team. Veel bedrijven hebben het zwaar in deze crisis, waaronder ook relaties van het raceteam. In deze moeilijke periode zien we des te meer hoe sterk de sterk de connectie is tussen het raceteam en haar partners. SWPN wil alle partners en sponsoren veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd! 


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]