SWPN sluit testperiode af en maakt zich op voor de eerste wedstrijd

SWPN partner van Stichting Zorgeloos Kind is klaar voor de eerste wedstrijd. De afgelopen weken werden er getraind in Spanje en Tsjechië. Rob Hartog, welke terugkomt van een blessure wist zijn snelheid iedere test te verhogen en het gevoel met zijn R1M terug te vinden. Nieuwkomer Sasha de Vits begint bij de basis en maakt solide stappen vooruit.


Na maanden van voorbereidingen werden in April de eerste meters gemaakt door het Yamaha Motor branch Benelux ondersteunde team. Voor Hartog werd een extra test ingelast welke werd uitgevoerd op de circuits van Valencia en Jerez. Rob keert terug van een vervelende blessure en had de extra meters nodig om zijn oude vorm te hervinden, na vorig jaar het grootste deel langs de kant te hebben gestaan.

Het complete team, inclusief Sasha de Vits deed vervolgens het zuid-Spaanse circuit van Almeria aan. Het was voor de Belg de eerste kennismaking met zijn wapen in de strijd, de Yamaha YZF-R6. Het was de start van een nieuw project waarbij het doel is om ook met De Vits succes te gaan behalen. De ervaring van Sasha op een Supersport 600 motor is gering, waardoor bij de basis begonnen werd. Iedere meter werd benut en de intensieve samenwerking met het team gestart. Rob wist langzaam maar zeker de potentie in zichzelf en het materiaal steeds beter te benutten.

Na Almeria werd koers gezet richting Barcelona om daar op het ‘circuit de Catalunya’ de laatste test af te werken alvorens het IDM-seizoen zou beginnen. De verwachtte Spaanse zon bleek echter een illusie en de dagen zouden worden gevuld met donkere wolken en regen, waardoor er gezocht werd naar een alternatief, welke werd gevonden op het circuit van Most. De Spaanse regen werd ingeruild voor de Tsjechische zon en aldaar werd een succesvolle test afgewerkt. Rob had dankzij de deelname van een aantal andere IDM Superbike rijders een goede graadmeter en kon zijn laatste test naar tevredenheid afsluiten. Sasha toonde zich een snelle leerling en zette grote stappen vooruit.

Na de waardevolle meters van de afgelopen weken start aankomend weekend (3 t/m 5 mei) de eerste wedstrijd van de IDM kalender. De historische Sachsenring is het toneel voor de eerste krachtmeting. Zoals gebruikelijk zijn de IDM races live te volgen via www.idm.de/live.

Rob Hartog: “Het is mooi dat we veel hebben kunnen testen met Team SWPN. Dat was nodig ook, want het duurde even voordat het ritme weer terug kwam na lange tijd weinig gereden te hebben. Maar iedere test boekten we progressie, dus ik kijk uit om dit weekend weer te gaan racen op het voor mij nieuwe Sachsenring!”

Sasha de Vits: “We kunnen terugblikken op 4 positieve testdagen waar ik heel veel geleerd heb en veel progressie geboekt heb. Almeria was wat aan de moeizame kant en was ik persoonlijk niet zo blij mee met mijn eigen prestaties. Most was al heel veel beter en was heel positief! De samenwerking met het team verloopt ook super, op naar Sachsenring waar ik heel erg naar uitkijk!”

Teammanager Frank Brouwer: “De voorbereidingen zitten erop en de testen zijn afgerond. Rob heeft veel meters gemaakt en het is goed om te zien dat hij weer snelheid heeft weten te krijgen. Met Sasha beginnen we bij de basis maar hij maakt goede en grote stappen vooruit. Het is het begin van een nieuw project. De jacht naar de top van het deelnemersveld is geopend. Het is tijd voor de races.”SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]