SWPN scoort fantastische dubbele zege met Van der Voort op de Sachsenring

 SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind is geweldig aan het IDM seizoen 2023 begonnen. Melvin van der Voort kende een perfect weekend op de Sachsenring met een pole position en twee overwinningen in de IDM Supersport. Bastien Mackels viel in voor de geblesseerde Rob Hartog. De Belg scoorde een keurige vierde en vijfde plaats in de IDM Superbike races.


Afgelopen weekend werd de IDM openingsronde verreden op de Sachsenring. Bastien Mackels verving de geblesseerde Rob Hartog in de IDM Superbike. Melvin van der Voort is voor het derde jaar op rij de SWPN-coureur in de IDM Supersport. Tijdens de trainingen en kwalificaties werd er uitstekend samengewerkt door het team en de 17-jarige coureur om de afstelling van de Yamaha YZF-R6 op de Sachsenring te verbeteren. Dit leverde constant vooruitgang op. Na een derde tijd in de vrije trainingen klokte Van der Voort de snelste tijd in de kwalificaties, waardoor hij vanaf pole position mocht starten. Ook Mackels stond er in alle trainingen goed bij en plaatste zich als zesde voor de IDM Superbike races.

In de eerste race had Mackels een uitstekende start, want hij ging als derde de eerste bocht in. De ervaren Belg had niet het tempo om de kopgroep van vier rijders te volgen en kwam in de tweede groep terecht die in eerste instantie uit drie rijders bestond. De SWPN-rijder kwam alleen te rijden toen de concurrentie uitviel en ten val kwam. Mackels finishte als beste Yamaha-rijder op een vijfde plaats. Vanwege de omgekeerde grid mocht Mackels in de tweede race vanaf de voorste rij beginnen. Na opnieuw een goede start reed de Belg in de openingsronde aan de leiding. Bij het ingaan van de tweede ronde verloor hij de eerste plek. Maar deze keer kon Mackels – mede door een geslaagde aanpassing met de setup – langer mee met top van het veld. In de tweede race kwam de 37-jarige coureur keurig als vierde – opnieuw als beste Yamaha-rijder - over de finish.

Van der Voort pakte kopstart in de eerste IDM Supersport race. In de tweede ronde viel de jonge coureur terug naar een tweede plaats, maar in de vierde ronde nam hij wederom de leiding over. Van der Voort zette aan en wist zich los te rijden uit de kopgroep van vijf rijders. Na vijftien ronden kwam de SWPN-rijder als eerste over de finish en scoorde hij prachtige zege in de openingsrace van 2023. In de tweede race waren de omstandigheden lastiger, omdat het tijdens de race af en toe aan het regenen was. Van der Voort ging uitstekend met de situatie om. De Yamaha-rijder wist zich zes seconden los te rijden en pakte zijn tweede overwinning van het weekend. Een perfecte seizoens-opener voor Team SWPN!

De volgende IDM ronde staat gepland van 2 t/m 4 juni op de Motorsport Arena Oschersleben.

Melvin van der Voort: “Ik had mij geen betere start van het seizoen kunnen wensen! Tijdens de trainingen hebben we telkens stappen voorwaarts gemaakt wat resulteerde in de pole position. Het was een goede eerste race. Toen ik voorop kwam te rijden heb ik gepusht zo hard als ik kon en dat was genoeg voor de winst. De tweede race was zeer lastig. In iedere bocht was de conditie anders omdat het op sommige plekken regende. Het lukte mij om de situatie goed te managen en opnieuw te winnen. Ik ben mijn team en sponsoren erg dankbaar!”

Bastien Mackels: “Ik ben tevreden over mijn weekend. We zijn in beide races als eerste Yamaha rijder gefinisht en we hebben veel geleerd op het gebied van de afstelling van de motor. Ik had beide keren een goede start. In de eerste race hadden we veel moeite om voldoende grip te creëren om ons vermogen te kunnen gebruiken. Voor de tweede race hebben we wat aangepast, waardoor het al beter was. Een vierde en vijfde plaats zijn goede resultaten. Ik denk dat we een goede basis hebben voor Rob als hij de volgende race weer mee kan doen.”

Teammanager Frank Brouwer: “Een seizoensopener om trots op te zijn! We hebben een bewogen voorbereiding gehad en al het harde werk werd beloond met deze prachtige resultaten. Door Melvin’s zeges van vorig jaar waren de verwachtingen hoog. Hij is ontzettend goed met de druk omgegaan en heeft twee fantastische zeges gescoord. Zeker de tweede zege in de lastige omstandigheden was indrukwekkend. Ook wil ik Bastien heel erg bedanken voor zijn inzet en sterke optreden tijdens de IDM Superbike races op Sachsenring. Dit smaakt naar meer, op naar Oschersleben!”SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]