SWPN plant trainingsdagen in Duitsland ter voorbereiding op het IDM seizoen

Nu de aangepaste IDM kalender bekend is kan SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind toewerken naar de officiële start van het seizoen 2020. De eerste ronde zal plaatsvinden op het thuiscircuit in Assen. Het Yamaha team heeft trainingsdagen in Duitsland gepland om zich optimaal voor te bereiden op de vier IDM evenementen die op kalender staan.

Het volledige SWPN team was woensdag 1 juli aanwezig tijdens een testdag op het TT Circuit Assen georganiseerd door de KNMV. Een dag daarvoor werd de aangepaste IDM kalender gepresenteerd met daarop vier evenementen. De eerste ronde is gelijk thuisrace van het team die van 14 t/m 16 augustus wordt verreden op het TT Circuit Assen. Echter zijn de IDM races, vanwege de huidige coronasituatie, niet voor publiek toegankelijk. Er wordt door de organisatie wel aan gewerkt om mogelijk per team een aantal gasten uit de nodigen op locatie. In september gaat het IDM seizoen verder met wedstrijden respectievelijk op de Sachsenring, Lausitzring en Hockenheimring.

Ricardo Brink, Sander Kroeze en Melvin van der Voort maakten woensdag 1 juli testmeters op het TT Circuit Assen. Voor Brink was het tweede keer dit jaar dat hij in actie kwam op de Yamaha R1. Het belangrijkste voor de 22-jarige coureur was dan ook om veel ronden te maken om zo in het juiste ritme te komen. Kroeze ging snel rond met zijn Yamaha R6 en voelt zich steeds beter thuis binnen het SWPN team. Ook de 14-jarige Van der Voort liet qua tempo zien dat hij continu vooruitgang blijft boeken met de Yamaha R3. Het team kijkt dan ook enorm uit hoe de drie talentvolle coureurs gaan presenteren in het IDM seizoen 2020.
 
Maar voor het zover is, heeft SWPN trainingsdagen gepland waarbij er getest gaat worden op de Hockenheimring en de Sachsenring. Zaterdag 18 juli start het Nederlandse team dat ondersteunt wordt door Yamaha Motor Europe branche Nederland met twee trainingsdagen op de Hockenheimring. Later gaan Brink, Kroeze en Van der Voort vervolgens verder trainen op de Sachsenring; een circuit dat sinds lange tijd weer deel uitmaakt van de IDM kalender.
 
IDM kalender 2020

Ronde 1 - 14 t/m 16 augustus – TT Circuit Assen
Ronde 2 – 7 & 8 september – Sachsenring
Ronde 3 – 10 t/m 12 september – Lausitzring
Ronde 4 – 25 t/m 27 september – Hockenheimring


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]