SWPN met Mackels verder als permanente rijder naast Hartog in IDM Superbike

 SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind gaat voor de rest van het motorsportseizoen 2023 een tweede Yamaha R1M in de IDM Superbike inzetten. Bastien Mackels presteerde als vervanger van de geblesseerde Rob Hartog uitstekend en staat na drie IDM-evenementen op een tweede plaats in het kampioenschap. De komende IDM-ronde in Schleiz komt voor Hartog nog te vroeg, maar later in het seizoen zullen beide rijders voor Team SWPN uitkomen.


Team SWPN begon het seizoen 2023 met Melvin van der Voort in de IDM Supersport en Rob Hartog in de IDM Superbike. Hartog – die vorig jaar keurig als derde was geëindigd in het kampioenschap – raakte voor aanvang van de eerste IDM races geblesseerd aan zijn nek en schouder bij een crash tijdens het WK Endurance evenement in Le Mans. Team SWPN vond in Bastien Mackels een waardige vervanger op de Yamaha R1M. De ervaren Belgische coureur kwam in 2021 ook al uit voor Team SWPN.


Mackels scoorde als invaller geweldige resultaten. De 37-jarige coureur wist in zes races vijf keer in de top-vijf te finishen waaronder drie podiumplaatsen. Door deze goede resultaten staat Mackels voor aanvang van de vierde IDM-ronde in Schleiz op een tweede plaats in het kampioenschap. Nu Hartog weer fit aan het geraken is zou de invalperiode van Mackels op korte termijn afgelopen zijn. In goed overleg met Yamaha Motor Europe, branche Benelux en overige teampartners is afgesproken dat Mackels het seizoen naast Hartog mag afmaken bij Team SWPN.


Komend weekend (21 t/m 23 juli) in Schleiz zal Mackels nog de enige IDM Superbike rijder zijn, omdat Hartog nog onvoldoende is hersteld. Team SWPN hoopt op korte termijn Hartog weer als actief coureur op de wedstrijden te mogen verwelkomen en verder te gaan als een team met drie rijders in het IDM.

Bastien Mackels: “Iedereen zal begrijpen dat ik enorm blij ben dat ik het IDM-seizoen mag afmaken bij Team SWPN. Ik begon het seizoen enkel in het EWC, maar mijn doel was altijd om ook in het IDM te rijden. De blessure van Rob was voor hem en het team erg balen. Iemand moest hem vervangen en ik ben blij dat ik dit mocht zijn. Vanaf de eerste test hebben wij constant vooruitgang geboekt waardoor we nu tweede staan in het kampioenschap. Het is fantastisch dat ik het seizoen naast Rob mag afmaken. Het team onder leiding van Frank (Brouwer) is een geweldige groep mensen en ze hebben uitstekend werk verricht om een zeer competitieve motor neer te zetten. Er komen nog een paar mooie circuits aan. Helaas moet ik de Red Bull Ring missen vanwege verplichtingen in het EWC, maar ik denk dat we op Schleiz, Assen en Hockenheim goed kunnen scoren en zo kunnen gaan voor mooie klassering in het kampioenschap.”


Teammanager Frank Brouwer: “Ik ben erg blij om Bastien naast Rob als tweede IDM Superbike rijder te kunnen bevestigen. Door zijn goede prestaties in de races tot dusver, verdient hij het ook om het seizoen af te maken. Mede dankzij zijn werk heeft het team met veel nieuw geteste onderdelen een competitief pakket kunnen ontwikkelen en opnieuw een stap vooruit kunnen zetten. Dankzij onze nauwe band met Yamaha Motor Euroep branch Benelux en door de support van onze team-partners kunnen wij de wens vervullen om een tweede IDM Superbike rijder in te zetten. Ik wil iedereen bedanken die aan deze ontwikkeling heeft bijgedragen. Als team zullen wij er alles aan doen om komend weekend in Schleiz met Bastien wederom voorin mee te strijden.”

 

Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branch Benelux: “SWPN is voor ons een hele belangrijke partner op het gebied van onze raceactiviteiten, want SWPN geeft jonge coureurs de kans om de top van de Nederlandse en Belgische motorsport te bereiken. En zeker met ons Yamaha Racing bLU cRU programma is het belangrijk om de juiste partners aan te sluiten bij deze activiteiten. We zijn dan ook zeer trots op de resultaten van Melvin van der Voort en Bastien Mackels in 2023, die beiden al meerdere podiumplaatsen hebben weten te bemachtigen binnen het IDM Superbike en IDM Supersport. Door deze goede resultaten van de Team SWPN rijders staan ze beiden momenteel op een tweede plek in het kampioenschap. Dit bevestigd voor ons dat wij de juiste samenwerking hebben en dit graag voortzetten met Frank en het team. Daarnaast wensen we Rob Hartog een spoedig herstel en hopen wij dat hij snel kan terugkeren op zijn hoge niveau van vorig jaar.”SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]