SWPN met Mackels op het podium en sterk optreden van Van der Voort in Schleiz

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft met Bastien Mackels een podiumplaats gescoord tijdens de IDM Superbike ronde in Schleiz. De jonge Melvin van der Voort maakte gedurende het weekend veel progressie in de IDM Supersport 600 en sloot de tweede race met een dertiende plaats af.

Nadat de derde ronde van het IDM Superbike op de Nürburgring vanwege de wateroverlast en noodsituatie in de Eifel niet doorging, reisde SWPN een week later af naar het circuit van Schleiz voor de vijfde en zesde race van het IDM seizoen 2021.

Bastien Mackels was op het uitdagende circuit met hoogteverschillen, blinde bochten en snelle stukken goed onderweg. Gedurende de trainingen werd er met het team hard gewerkt om nog een paar tienden te vinden om de aansluiting bij de snelste rijders te vinden. Mackels zette een vierde tijd na twee kwalificaties, maar mocht door een diskwalificatie als derde rijder op de voorste startrij aan de eerste race beginnen.

Bij de start van de eerste race verloor Mackels twee plaatsen. Op het circuit van Schleiz is het niet makkelijk om te passeren, maar na een paar ronden kwam de Belg terug naar plaats drie. De twee leiders waren op dat moment al vertrokken. Wel kon Mackels hetzelfde tempo rijden als de voorste twee. Mackels wist naar het podium te rijden, door bij de concurrentie weg te rijden en als derde te finishen. In de tweede race had Mackels minder geluk. Deze keer moest de Yamaha R1 coureur, vanwege de omgekeerde startvolgorde, vanaf de derde startrij vertrekken. Mackels kwam in de eerste helft van de race ten val, waardoor hij zijn sterke resultaat van de eerste race geen vervolg kon geven.

Aan de andere kant van de box had Melvin van der Voort nog nooit met de Yamaha R6 op het circuit van Schleiz gereden. De eerste dag was daarom ook zeker wennen. De, inmiddels 16-jarige coureur wist in de kwalificaties een zeer grote stap te maken door twee seconden van zijn tijd af te halen. Dit leverde Van der Voort een achtste tijd in de eerste kwalificatie en twaalfde startpositie overall op. In de eerste race kon de coureur uit Ede geen gebruik maken van zijn goede uitgangspositie. Nadat Van der Voort in de openingsfase een paar keer mis schakelde, verloor hij veel tijd en finishte uiteindelijk als twintigste. De tweede race verliep voor Van der Voort aanmerkelijk beter. Na een mooie strijd voor een top-tien klassering, finishte hij als dertiende.

Bastien Mackels:

“We hebben met het team goed gewerkt en dit leverde een positie op de eerste startrij op. Ik was erg blij met het podium in de eerste race. De start was niet zo goed, maar ik kon daarna hetzelfde tempo rijden als de voorste twee. In de tweede race had ik een redelijke start vanaf de derde startrij. Ik probeerde snel naar voren te komen, maar ik overreed mijzelf en crashte over de voorkant. Ik baal erg voor het team, want we hadden een beter resultaat verdiend na ons goede weekend. Ik kijk er naar uit om in Assen, de thuisrace van het team, het nog beter te doen.”

Melvin van der Voort:

“Het was de eerste trainingsdag zeker even wennen met de Supersport 600 motor op Schleiz. Na de eerste dag hebben we met het team goed besproken waar ik zelf en ook de motor stappen kon maken. Dit zorgde ervoor dat we een flinke stap konden maken in de kwalificaties. De twaalfde startplaats was zeker niet verkeerd op dit circuit. In de eerste race maakte ik al snel een paar schakelfoutjes, waardoor het geen goede race werd. De tweede race werd een pittige, maar ook mooie race. Het was gaaf om te strijden voor de top-tien en ik ben erg blij met de punten die we hebben kunnen pakken.”

De volgende IDM-ronde is de thuisrace van SWPN op het TT Circuit Assen. Dit evenement wordt van 13 t/m 15 augustus verreden.


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]