SWPN met Bastien Mackels van start in IDM Superbike

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind, presenteert Bastien Mackels als hun nieuwe IDM Superbike coureur voor het seizoen 2021. Met de ervaren Belg heeft het door Yamaha Motor Europe, branche Benelux ondersteunde team een toprijder in huis.

Deze winter heeft Yamaha Motor Europe een koerswijziging doorgevoerd, waarbij branche Nederland is vergroot naar Yamaha Motor Europe, branche Benelux. Dit betekent dat SWPN als raceteam ook zijn horizon kan verbreden in België en Luxemburg.

SWPN heeft voor het seizoen 2021 Bastien Mackels gecontracteerd als coureur in het prestigieuze IDM Superbike kampioenschap. De 35-jarige coureur brengt veel ervaring met zich mee en heeft al mooie successen behaald in zijn carrière. Zo werd Mackels in 2013 kampioen in de IDM Superstock 1000 klasse en werd hij 2017 World Endurance kampioen in de Superstock categorie. Ook is de Yamaha R1M voor de Belg niet vreemd. SWPN hoopt met Mackels te kunnen gaan voor topklasseringen in het sterke kampioenschap.

Samen met Melvin van der Voort, die voor het team zal uitkomen op een Yamaha R6 in de IDM Supersport 600 categorie, heeft SWPN de rijders line-up voor het seizoen 2021 compleet. Deze week is het team aan het testen in Spanje ter voorbereiding op het IDM seizoen, dat van 30 april t/m 2 mei van start gaat op de Lausitzring in Duitsland.

Bastien Mackels: “Ik ben erg blij dat ik komend seizoen voor SWPN mag uitkomen in de IDM Superbike klasse! Wij hebben elkaar in de paddock vaak gesproken over het racen. We hebben dezelfde visie op racen en we weten wat ervoor nodig is om ons doel te bereiken. In de winter heb ik het team ontmoet en dat voelde gelijk erg goed. De beslissing was ook snel gemaakt om voor SWPN te gaan racen in 2021. Daarnaast is het voor mij belangrijk om voor het tweede jaar op rij met de Yamaha R1M te gaan rijden. Ik ben trots om als Belgische rijder voor een Nederlands team met support van Yamaha Benelux uit te komen. Gezien de resultaten van het team in het verleden en de motivatie van ons beiden, geloof ik dat we voor podiumplaatsen kunnen gaan en één van de kandidaten voor de titel zijn. Ik kijk er naar uit om met het hele team te gaan werken tijdens de test in Spanje, zodat we ons klaar kunnen maken voor de start van het seizoen.”

Teammanager Frank Brouwer: “Door de koerswijziging naar Yamaha Motor Europe, branch Benelux konden wij ook in België gaan kijken naar een geschikte rijder voor ons team. Ik ben erg blij dat we met Bastien Mackels met een toprijder aan de start staan in de IDM Superbike 1000 klasse. Hij is een ervaren coureur met veel potentie, die de laatste jaren heeft laten zien dat hij tot de beste IDM rijders behoort. Samen met Melvin van der Voort denk ik dat we een uitstekende balans hebben tussen snel jong talent en een sterke ervaren coureur.”

Country Manager Yamaha Motor Benelux, Mario Janssen: “Ik ben erg blij met Bastien Mackels als nieuwe rijder voor SWPN in de IDM Superbike klasse. Bastien is een hele goede coureur en heeft zich al meerdere keren bewezen, ook op een Yamaha R1M. Door zijn ervaring kan hij veel betekenen voor het team. Ook zijn wij als nieuwe Yamaha Motor Benelux organisatie erg trots dat we ook Belgische top coureurs kunnen ondersteunen. ”


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]