SWPN en Brink gaan na een succesvolle samenwerking hun eigen weg

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind en coureur Ricardo Brink gaan vanaf het seizoen 2021 in goed overleg hun eigen weg. De Nederlandse combinatie heeft drie goede en leerzame seizoenen gekend in het sterke in IDM Superbike kampioenschap. Het volledige SWPN team wil de 23-jarige coureur bedanken voor een zeer goede samenwerking.

Ricardo Brink maakte in 2018 zijn debuut bij SWPN in het IDM Superbike kampioenschap, nadat de coureur uit IJsselmuiden één seizoen ervaring had opgedaan in de Superbike klasse van het Nederlands kampioenschap. Op veelal nieuwe circuits wist Brink goede progressie te maken in zijn rookie seizoen, wat resulteerde in een verdiende podiumplaats tijdens de eerste ronde van het seizoen 2019 op de Lausitzring.
 
Brink reed met zijn Yamaha R1 ook naar een knappe podiumplaats tijdens de thuisrace op het TT Circuit Assen en eindigde als zevende in het kampioenschap. Afgelopen seizoen wisselden SWPN en Brink goede resultaten en moeizamere weekenden af in een ijzersterk IDM Superbike veld. Wel wist Brink in alle races te finishen. Met een achtste plaats als beste resultaat eindigde hij als tiende in het kampioenschap.
 
In goed overleg hebben SWPN en Brink besloten om vanaf het seizoen 2021 hun eigen weg te gaan. Beiden zijn achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe IDM seizoen en zullen in de komende maanden hun plannen voor 2021 presenteren.
 
Ricardo Brink:
“Ik kan terugkijken op drie hele mooie en leerzame seizoenen met SWPN in het IDM Superbike. In 2018 kreeg ik van hen de kans om te starten in dit voor mij nieuwe kampioenschap. Ik moest nog veel leren, maar we maakten duidelijk progressie. Dit resulteerde in 2019 zelfs tot twee mooie podiumplaatsen en meerdere goede klasseringen. 2020 was een erg bijzonder jaar, waar helaas niet alles op de plek viel zoals we hadden gehoopt. Ik wil SWPN bedanken voor drie mooie jaren en voor de kans die zij mij in het IDM Superbike hebben gegeven!”
 
Frank Brouwer, teammanager SWPN:
“Na drie progressieve jaren met Ricardo is het tijd om ieder een nieuwe weg in te slaan. Het was geweldig om met hem in het IDM Superbike te starten en samen de weg naar het podium door te mogen maken. We hebben genoten van het werken met Ricardo, een dankbare jongen die hard werkt voor de sport. Als team willen wij hem bedanken voor zijn prestaties en inzet. Wij geloven dat een nieuwe impuls Ricardo goed zal doen en wensen hem heel veel succes bij het vervolg van zijn wegrace carrière.”SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]