SWPN domineert met Melvin van der Voort in Schleiz

 SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft met Melvin van der Voort een dubbele IDM Supersport overwinning gescoord in Schleiz. In beide races reed de 18-jarige coureur van start tot finish aan de leiding. Na sterke trainingen crashte Bastien Mackels in de eerste IDM Superbike race terwijl hij in de kopgroep reed. In de tweede race moest de Belg genoegen nemen met een achtste plaats.


SWPN kwam tijdens de vierde IDM-ronde, op de Schleizer Dreieck in actie met Melvin van der Voort en Bastien Mackels, terwijl Rob Hartog nog onvoldoende hersteld was om aan het goed bezochte evenement deel te nemen. Voor de 18-jarige Van der Voort verliepen de IDM Supersport trainingen uitstekend. In de vrije trainingen was de coureur uit Ede een halve seconde sneller dan de rest van het veld en in de kwalificatie was hij de enige rijder die een rondetijd in 1’26 wist te noteren. Het leverde Van der Voort zijn derde pole position van het seizoen op. Bastien Mackels was derde na de vrije trainingen en de eerste kwalificatie van de IDM Superbike. In de tweede kwalificatie zakte de 37-jarige coureur twee plekken, waardoor hij als vijfde aan de eerste race mocht beginnen.

Mackels reed in de openingsfase van de eerste race op een vierde en vijfde plaats. Toen een andere rijder hem wilde passeren en daarbij bijna crashte verloor de Belg de nodige tijd. Met een uitstekend tempo wist Mackels zich naar de kopgroep van vier rijders te werken. Helaas eindigde zijn race vijf ronden voor het einde met een crash. Mackels was oké, maar moest in de tweede race wel vanaf de tiende startplek vertrekken. Het werd een moeilijke tweede race voor de Yamaha-rijder. Het was voor Mackels lastig om rijders te passeren in het competitieve veld. Na een stevige strijd finishte de SWPN-coureur op een achtste plaats.

In de eerste IDM Supersport race pakte Van der Voort kopstart. In de openingsronden konden een aantal rijders nog redelijk in de buurt blijven. Gedurende de race vond de SWPN-rijder zijn ritme en schroefde hij het tempo verder op. Van der Voort wist zich steeds verder los te rijden en een voorsprong van ruim vijf seconden op te bouwen. Na vijftien ronden kwam de jonge coureur als winnaar over de finish. Vanwege een lichte regenbui werd de start van de tweede race uitgesteld. De regen zette niet door en er werd een kwartier later alsnog gestart. Van der Voort was als eerste weg en ook deze keer kon geen enkele rijder het tempo van de jonge coureur volgen. Van der Voort pakte opnieuw de winst, zijn vijfde overwinning in het seizoen 2023.

Van der Voort staat met deze maximale score in Schleiz nog steeds tweede in het kampioenschap al is de achterstand naar de leider wel verkleind van 31 naar 7 punten. Mackels staat op een vierde plaats in het IDM Superbike kampioenschap. De volgende IDM-ronde staat van 6 t/m 8 augustus gepland op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Melvin van der Voort: “Het was een schitterend weekend met een geweldig publiek in Schleiz. Het team heeft fantastisch gewerkt wat resulteerde in dit perfecte weekend. Vanaf pole position kon ik in de eerste race een zeer constant tempo rijden en alles verliep naar wens. Ik reed steeds verder weg en kon de winst pakken. De tweede race was lastiger omdat het voor de start begon te druppelen en er veel wind stond. Het was niet gemakkelijk om een constant tempo te rijden, maar het lukte om opnieuw te winnen. We hebben 50 belangrijke punten voor het kampioenschap gescoord; op naar de Red Bull Ring!”

 Bastien Mackels: “Tijdens de trainingen hebben we een goede afstelling gevonden voor de race. Dat werd bevestigd in de warm-up toen ik met gebruikte banden zeer snel was. In de eerste race verloor ik tijd toen Ilya (Mikhalchik) met een inhaalactie op mij bijna crashte. Ik kon weer naar de voorste rijders toerijden, maar moest hard pushen. In een poging erbij te blijven verloor ik de voorkant. Vanaf de vierde startrij in de tweede race had ik het lastig om rijders te passeren. Het zijn helaas niet de resultaten geworden waar we op gehoopt hadden. Maar we blijven hard werken om bij de volgende IDM-races sterker terug te komen.”

Teammanager Frank Brouwer: “Schleiz is geen gemakkelijke baan wat de prestatie van Melvin alleen nog maar indrukwekkender maakt. Pole position en twee overtuigende zeges; meer kunnen wij als team niet wensen. Met Bastien waren we tijdens de trainingen en kwalificaties goed onderweg. Het tempo was goed zoals hij ook in de eerste race liet zien. De crash zorgde ervoor dat ook de tweede race lastig werd. Er was na de crash heel veel schade aan de motor. Een groot compliment en dank aan het team dat zij in korte tijd weer een perfecte motor wisten neer te zetten!”SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]