SWPN begint met vertrouwen aan IDM seizoensopener in Oschersleben

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind kijkt enorm uit naar de seizoensstart van het IDM kampioenschap 2021. Komend weekend (21 t/m 23 mei) is het zover, want dan gaan Bastien Mackels in de IDM Superbike 1000 klasse en Melvin van der Voort in de IDM Supersport 600 categorie officieel beginnen aan het nieuwe seizoen in Oschersleben.

SWPN kan ondanks de beperkte (reis)mogelijkheden terugkijken op een goede voorbereiding. Het team dat ondersteund wordt door Yamaha Motor Europe, branche Benelux testte met coureurs Bastien Mackels en Melvin van der Voort in Valencia en Barcelona. Ook hebben beide coureurs nog trainingsmeters gemaakt op het circuit van Hockenheim. De ervaren Mackels bouwde al snel een goed gevoel op met zijn nieuwe team en met de Yamaha R1. Voor Van der Voort was het voornamelijk zaak om veel te leren en vooruitgang te boeken tijdens zijn debuutjaar op de Yamaha R6. De 15-jarige coureur slaagde hier uitstekend in.

Doordat de eerste twee IDM evenementen op de Lausitzring en Sachsenring zijn afgelast, bestaat de kalender nu nog uit zeven raceweekenden te beginnen op de Motorsport Arena in Oschersleben. Net als vorig jaar worden de wedstrijden voorlopig onder strenge regels en maatregelen afgewerkt. Zo mag er nog geen publiek aanwezig zijn en mag iedere rijder maar zeer beperkt teamleden meebrengen naar het circuit. Positief is wel, dat de races weer live te bekijken zijn op het YouTube- en de social media kanalen van het IDM. Zowel de IDM Superbike 1000 als IDM Supersport 600 klasse rijden twee races in Oschersleben.

Via de Facebookpagina van SWPN kan je tijdens het weekend op de hoogte blijven van de verrichtingen van het raceteam en daarop zal ook de link naar de livestream worden gedeeld: https://www.facebook.com/SWPN.Stichting.Zorgeloos.Kind

Bastien Mackels: “Ik ben echt blij dat het seizoen gaat beginnen! Oschersleben is één van mijn favoriete circuits en het is voor mij iedere ronde genieten om daar te rijden. Na ons goede voorseizoen, kijk ik er naar uit om samen met het team mijn gevoel en de afstelling van de motor te blijven verbeteren. Ik geloof in onze kans om vanaf het begin van het seizoen voor de overwinning te strijden. Het niveau in de IDM Superbike zal weer erg hoog zijn, dus iedere sessie is belangrijk. We zijn helaas al twee raceweekenden kwijtgeraakt. Ik hoop dat we vanaf nu alle races kunnen rijden en dat het mooi seizoen gaat worden.”

Melvin van der Voort: “Ik ken het circuit van Oschersleben met de Yamaha R3. Met de Yamaha R6 zal het toch wel heel anders zijn, maar ik verwacht geen problemen om hierop aan te passen. Zelf ben ik ook erg benieuwd waar ik in het veld zal staan, maar hierin leg ik mezelf niet teveel druk op. Leren en finishen, zijn op dit moment mijn belangrijkste doelen. De voorbereiding op het seizoen is goed verlopen. Ik heb veel progressie gemaakt en begin steeds meer één te worden met de R6. Ik ben er klaar voor!”

Aart de Wit en Stephan Singer namens SWPN: “We betreuren het enorm dat we nog steeds geen sponsoren en partners kunnen ontvangen op het circuit. Aangezien we met een zeer beperkt aantal teamleden op het circuit aanwezig mogen zijn, moeten we binnen de staf van SWPN zelfs al lastige keuzes maken. Achter de schermen zijn we in gesprek met de organisatoren om te kijken of er op korte termijn meer mogelijk is op het circuit. We willen onze waardering uitspreken naar alle sponsoren en partners die de laatste anderhalf jaar al zo veel geduld hebben opgebracht en ons team zijn blijven steunen. We hopen jullie snel weer op de circuits te mogen verwelkomen, want jullie zijn ontzettend belangrijk voor ons!”


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]