Sterk optreden van SWPN met Hartog en Van der Voort in Oschersleben

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft een uitstekende indruk achtergelaten tijdens het IDM in Oschersleben. Rob Hartog stuurde zijn Yamaha R1M naar een knappe vijfde en zesde plaats in de Superbike races. Melvin van der Voort streed in de kopgroep tijdens de IDM Supersport races. In de eerste race eindigde de 16-jarige coureur als vierde en in de tweede race kwam hij in veelbelovende positie ten val.

De tweede IDM ronde van 2022 werd verreden op de Motorsport Arena Oschersleben. Rob Hartog begon sterk aan het weekend met een vijfde en zesde tijd tijdens de vrije trainingen van de IDM Superbike. Melvin van der Voort moest de eerste trainingsdag laten schieten, omdat hij zijn laatste schoolexamen moest maken. De 16-jarige coureur kwam zaterdag tijdens de IDM Supersport kwalificaties pas voor het eerst in de baan. Ondanks de gemiste rijtijd wist Van der Voort een zevende startplek te veroveren. Hartog reed twee sterke kwalificaties, die hij met een vierde tijd afsloot. Een uitstekende prestatie, aangezien het voor de 30-jarige coureur pas zijn tweede IDM Superbike weekend was.   

Rob Hartog kende een uitstekende eerste race. Lang streed de Yamaha R1M coureur op een vierde positie voor de laatste podiumplaats. Met nog vijf ronden te gaan verloor Hartog één positie, maar hij bleef strijden voor de vierde plaats. Ook had Hartog flinke druk van een rijder achter hem, maar hij wist knap als vijfde over de finish te komen. Het betekende de eerste top-vijf klassering voor Hartog in de IDM Superbike. Hartog mocht vanwege zijn klassering in de eerste race vanaf de voorste startrij vertrekken in Race 2. Ook in deze race streed Hartog met een groep rijders voor de vierde plaats. Opnieuw kwam hij sterk voor de dag en voerde de SWPN-coureur lang deze groep aan. Na achttien ronden kwam Hartog kort achter de vijfde coureur als zesde over de finish.

Van der Voort kende een geweldige start in de eerste IDM Supersport race en dook als derde de eerste bocht in. De jonge coureur reed vervolgens praktisch constant op een keurige vierde plaats in een kopgroep van acht rijders. Het was de eerste keer voor Van der Voort dat hij zo lang met de voorste rijders mee kon strijden in deze klasse. Met nog drie ronden te gaan kwam er een rode vlag vanwege een oliespoor. Op dat moment reed de SWPN-coureur op een vierde plaats en werd ook zo geklasseerd. Het betekende zijn beste resultaat in deze klasse. In de tweede race wist Van der Voort gelijk zijn beste rondetijd van het weekend te noteren en kwam hij binnen twee ronden van een zesde naar een vierde plaats. De jonge coureur reed in rap tempo richting de top-drie, toen hij in de derde ronde onderuit ging, waardoor er een einde kwam aan zijn veelbelovende race.

De derde ronde van het IDM Supersport kampioenschap staat gepland van 24 t/m 26 juni op het circuit van Most in Tsjechië.

Rob Hartog: “De trainingen verliepen super. Natuurlijk zijn we nog steeds aan het werk om puntjes te verbeteren, maar het ritme was vanaf het begin goed en we waren dik tevreden met de vierde startplek. We hebben ook twee goede races gereden met goede resultaten, al had ik het gevoel dat er net iets meer in zat. De slotfases verliepen redelijk gelijk, want ik had beide keren de rijder voor mij kunnen hebben en dat lukte net niet. Maar we hebben een heel goed weekend gehad en laten zien dat we de snelheid hebben. Ik wil het team daarvoor bedanken. Als we zo verder kunnen bouwen en verbeteren, dan kan het een mooi seizoen worden!”

Melvin van der Voort: “Ik had vrijdag mijn laatste schoolexamen, waardoor we zaterdag met een achterstand begonnen. We hebben zaterdag goed gewerkt en snel een goed ritme gevonden. Ik was tevreden met mijn zevende startplek. In de eerste race had ik een topstart. Het was heel leerzaam om constant in de kopgroep te rijden. Natuurlijk zat ik redelijk aan mijn max, maar ik kon wel vrij comfortabel volgen. De vierde plaats was een super resultaat. In de tweede race was de motor fantastisch. Ik kon zo makkelijk dit goede tempo rijden, dat voelde heerlijk. Natuurlijk baal ik van de crash, maar er overheerst ook wel een goed gevoel dat we hebben laten zien met de snelste rijders in de IDM Supersport mee te kunnen.”

Teammanager Frank Brouwer: “Ik ben trots op de rijders en het team wat we in Oschersleben gepresteerd hebben. Rob doet het boven verwachting. Naast een indrukwekkende kwalificatie reed hij ook twee goede races. Een vijfde en zesde plaats in deze fase van zijn debuutseizoen is super. Melvin sloot pas zaterdag aan en bouwde zijn kwalificaties goed op. In de eerste race leerde hij veel door te rijden in de kopgroep. In de tweede race leek het nog beter te gaan, maar zo’n crash kan gebeuren wanneer je op de limiet rijdt. We hebben ons als SWPN team goed laten zien en ik kijk erg uit naar het vervolg van het IDM seizoen!”SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]