Podium voor Mackels en negende plaats voor Van der Voort in Most

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft met Bastien Mackels opnieuw een podiumplaats gescoord in de IDM Superbike klasse op Most. Melvin van der Voort kan ook terugkijken op een goed weekend in de IDM Supersport 600 klasse met een negende plaats in de eerste race als beste resultaat.

Nadat Bastien Mackels en Melvin van der Voort een aantal weken terug een goede test hadden gedraaid op het Autodrom Most, konden ze met vertrouwen aan het raceweekend beginnen. Mackels was tijdens de eerste dag het snelste in alle vrije trainingen. Tijdens de kwalificaties wist de Belg zich nog verder te verbeteren, maar kwam hij net te kort voor de pole position. Met een derde starttijd had de Yamaha R1 coureur wel een uitstekende uitgangspositie voor de races. Van der Voort was in eerste instantie nog wat zoekende naar het juiste gevoel op de Yamaha R6, maar dat werd gedurende de sessies steeds beter. De 15-jarige coureur mocht vanaf plaats zestien aan de IDM Superport 600 races beginnen.

Bij de start van de eerste IDM Superbike race reed Mackels in derde positie. De SWPN-coureur wist hier al snel een tweede plaats van te maken. Mackels zette de achtervolging op de leider in, maar het lukte hem niet om het achterwiel te vinden. In de slotfase kreeg de Belg problemen met de grip vanwege de koudere temperaturen op zondag, waardoor hij wat terrein moest prijsgeven en als derde eindigde. Vanwege de omgekeerde startgrid voor de tweede race mocht Mackels in de tweede race vanaf de derde startrij vertrekken. Na een geweldige openingsfase pakte Mackels de leiding en probeerde weg te rijden. In de tweede helft van de race werd hij achterhaald door drie rijders en finishte de 35-jarige coureur kort achter de koplopers als vierde.


Voor de eerste IDM Supersport 600 race werd er nog een vrij grote wijziging aan de afstelling van de motor doorgevoerd. Dit pakte voor Van der Voort goed uit. Al snel reed de coureur op plaats tien en wist hij aan te haken bij de strijd om plaats acht. Na een sterke race finishte Van der Voort als negende. Ook in de tweede race had de SWPN-coureur een goede start, maar kwam vervolgens in de eerste ronde ten val, waardoor hij zijn goede resultaat van de eerste race geen vervolg kon geven.

Mackels staat nu op een derde positie in het IDM Superbike kampioenschap. Van der Voort heeft als rookie een keurige zesde positie in het IDM Supersport 600 klassement in handen. De volgende IDM ronde staat gepland in het weekend van 16 t/m 18 juli op de Nürburgring. Echter zal tijdens dit evenement enkel de IDM Superbike klasse met Mackels aan de start verschijnen. Een week later, 23 t/m 25 juli, komen zowel Mackels als Van der Voort in actie tijdens de vierde ronde van het IDM kampioenschap op het circuit van Schleiz.

Bastien Mackels: “Na de test wisten we welke richting we op moesten qua afstelling. Het team heeft goed werk geleverd, want we wisten ons tijdens de training in ieder sessie te verbeteren. Het was jammer dat twee sterke rijders, Ilya Mikhalchik en Florian Alt, dit weekend niet aanwezig waren, want ik had graag ook tegen hen gestreden. De omstandigheden waren zondag anders dan in de trainingen, dat maakte de bandenkeuze lastig. We kozen ervoor dat we in de beginfase van de race konden pushen. In de eerste race eindigden we op het podium en in de tweede race net niet. Overall ben ik tevreden, maar we hebben ook nog werk te doen voor de komende races.”

Melvin van der Voort: “Ik moet het team een groot compliment geven, want we hebben gedurende het weekend de motor constant kunnen verbeteren. De aanpassing voor de eerste race was een kleine gok, maar het pakte goed uit. Ik kon mijn tempo nog verder verhogen en ik was dik tevreden met mijn negende plaats. Helaas crashte ik in de eerste ronde van de tweede race, dat was erg balen na opnieuw een goede start. Ik wil mijn sponsoren bedanken die het mogelijk maken dat ik kan racen!”


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]