Podium en vierde plaatsen voor SWPN op de Sachsenring

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft twee bewogen racedagen op de Sachsenring achter de rug. Melvin van der Voort scoorde een derde plaats, maar kwam ook hard ten val. Sander Kroeze behaalde twee vierde plaatsen. Ricardo Brink kwam als elfde en twaalfde over de finish.

Op een ongebruikelijke maandag en dinsdag werd de tweede ronde van het IDM kampioenschap verreden op de Sachsenring. Het bochtige circuit met veel hoogteverschillen stond sinds lange tijd weer op de kalender. Om de baan te leren kennen had het Nederlandse Yamaha team met Ricardo Brink, Sander Kroeze en Melvin van der Voort een aantal weken voorafgaand aan het evenement een goede test gedraaid op de Sachsenring.
 
Ricardo Brink had een drukke maandag met in totaal vier trainingssessies. De 22-jarige coureur draaide constante tijden, maar die ene snelle ronde die nodig is voor een goede startpositie kwam er niet uit. Brink moest als veertiende aan de eerste IDM Superbike race beginnen. Met zijn Yamaha R1 kende hij een goede openingsronde, zowel bij de eerste start als bij de herstart na een rode vlag situatie. Brink streed in een groep met sterke rijders voor de achtste plaats en kwam als elfde over de finish. In de tweede race had Brink het iets lastiger om zijn banden te managen. Wel wist hij als leider van de groep voor plaats twaalf over de finish te komen. Al met al was deze IDM ronde voor Brink een goede stap voorwaarts ten opzichte van zijn weekend in Assen.  
 
Sander Kroeze liet een uitstekende indruk achter tijdens de trainingen. Kroeze draaide constant mee in de top van de IDM Supersport 600 tijdlijsten en plaatste zich als tweede voor de races. Het lukte Kroeze in de wedstrijden niet helemaal om dit tempo te evenaren. In de eerste race had de 18-jarige coureur niet zo’n goede start en moest hij zich eerst naar voren zien te werken. In het tweede deel streed Kroeze voor de laatste podiumplaats en finishte als vierde. In de tweede manche kon Kroeze zich in de openingsfase mengen om de koppositie, maar moest hij later lossen. Net als in de eerste race kwam de jonge coureur als vierde over de finish.
 
In de IDM Supersport 300 klasse mocht Melvin van der Voort vanaf de voorste startrij vertrekken. De 15-jarige coureur pakte kopstart en streed om de overwinning, totdat hij in de voorlaatste ronde onderuit ging. De rijder achter Van der Voort had geen kans om hem te ontwijken en crashte ook. Er kwam een rode vlag en hierdoor werd de coureur uit Ede als derde geklasseerd. Gelukkig konden beiden rijders weer van start in de tweede race. Van der Voort pakte opnieuw kopstart en reed in de openingsfase aan de leiding. Gedurende de race kreeg de Yamaha R3 coureur last van zijn bezeerde lichaam en dat moest hij in het tweede deel van de race bekopen. Na een sterk begin viel hij terug naar een negende plaats bij de finish.
 
Van der Voort en Kroeze staan nu beiden op een tweede positie in het kampioenschap. Brink staat op een elfde plaats in de IDM Superbike tussenstand. Het SWPN team reist nu door naar de Lausitzring, waar komend weekend (11 t/m 13 september) de derde IDM ronde van het seizoen zal plaatsvinden.
 
Ricardo Brink: “De elfde en twaalfde plaats zijn nog niet wat ik graag wil, maar we hebben een veel betere ronde gedraaid dan in Assen. In de eerste race had ik een goede start en heb ik keihard gestreden in de top-tien. In de tweede race ging het moeizamer en had ik het lastig om met mijn banden om te gaan. Ik denk wel dat we met een goed gevoel naar de Lausitzring kunnen gaan. We gaan ervoor om daar de volgende stap te maken!”
 
Sander Kroeze: “We waren erg sterk in de trainingen. Het gevoel was heel goed en we stonden er met een tweede startplaats ook top bij. Ik had meer verwacht en gehoopt van de wedstrijden. Het gevoel was minder goed dan in de trainingen. Uiteindelijk hebben we wel goede punten gescoord en dat is ook belangrijk. Nu door naar de Lausitzring, een circuit waar ik vorig jaar heb gewonnen.”
 
Melvin van der Voort: “De trainingen gingen top en ik mocht vanaf de eerste startrij vertrekken. Beide keren pakte ik ook kopstart. De eerste race vocht ik in de kopgroep voor de winst, tot het moment van de crash. In het tweede deel van race twee kreeg ik veel last en verloor daardoor mijn concentratie een beetje. Er zat niet meer in dan een negende plaats. Nu herstellen en door naar de Lausitzring!” 


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]