Het seizoen voor SWPN gaat van start in Assen

Na een lange periode van onduidelijk gaat het seizoen 2020 dan nu echt van start. Na een serie goede testdagen begint komend weekend (14-16) het IDM kampioenschap op ons thuiscircuit in Assen. De weersvoorspellingen zijn uitstekend voor deze seizoensopener. Onze Yamaha motoren staan er prachtig bij en in de kleuren gespoten, via het ontwerp van Mark Bakker – Ontwerp 77, door Autoschadebedrijf Kieviet.

In totaal bestaat het IDM seizoen 2020 uit vier evenementen met dubbele wedstrijden, die in anderhalve maand worden afgewerkt. Na Assen worden er in september races verreden op de Sachsenring, Lausitzring en Hockenheimring.

Tot onze grote spijt kunnen we geen gezinnen en gasten uitnodigen in onze Stopaq box op het circuit. De wedstrijden in Assen en de races in Duitsland worden zonder publiek verreden. De teams mogen ook maar vier of drie teamleden per rijder meenemen. In de afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om te kijken naar mogelijkheden om eventueel wel iets te kunnen doen voor onze gasten, maar dat blijkt helaas niet mogelijk te zijn.

Het positieve nieuws is wel dat de races komend weekend live te volgen zijn via de IDM organisatie op hun website, YouTube kanaal en Facebookpagina. Deze wedstrijden zijn te volgen via www.idm.de/live. Onderstaand het tijdschema van de races op zaterdag- en zondagmiddag van onze rijders Ricardo Brink (IDM Superbike 1000), Sander Kroeze (IDM Supersport 600) en Melvin van der Voort (IDM Supersport 300).

Zaterdag
15:55 uur: IDM Supersport 300 – Race 1
16:45 uur: IDM Supersport 600 – Race 1

Zondag
12:50 uur: IDM Superbike 1000 – Race 1
14:15 uur: IDM Supersport 300 – Race 2
15:05 uur: IDM Supersport 600 – Race 2
16:00 uur: IDM Superbike 1000 | Race 2

Ook willen we Gertjan Schreuder en Frank Bekker van Wensink enorm bedanken! Zij hebben kunnen regelen dat wij het hele seizoen een trekker ter beschikking hebben, die we kunnen plaatsen voor onze eigen trailer. Het contact is ontstaan via Frank van den Kerkhof, die ons steunt als brandstofsponsor. Hij heeft zijn connecties benaderd en zo zijn we bij Wensink terechtgekomen. Het transport is ieder jaar een uitdaging, dus we zijn Frank, Gertjan en Frank hiervoor enorm dankbaar!

Wat betreft Stichting Zorgeloos Kind is het rustig, omdat we met een doelgroep werken die wij zeker niet aan risico’s willen blootstellen. Achter de schermen zijn we er wel druk mee bezig. We hebben onder andere contact gehad met een gezin uit Nieuw Weerdinge, die we financieel hebben geholpen en zijn we bezig met de voorbereidingen op een bezoek aan de Efteling. Een evenement dat hopelijk in februari gaat plaatsvinden. Daarnaast hebben we veel contact met gezinnen en zijn we bezig met aanvragen die we in behandeling hebben.

Kortom; het seizoen gaat beginnen! Anders dan we gewend zijn, maar er wordt komend weekend weer geracet. Achter de schermen zitten we zeker niet stil en we proberen binnen de mogelijkheden van de regelgeving onze sponsoren zo goed mogelijk op de hoogte te houden. We willen jullie allemaal enorm bedanken voor jullie begrip en support. We hopen dan ook dat we jullie in 2021 weer in goede gezondheid op de circuits mogen begroeten!

En voor Ricardo, Sander, Melvin en teamleden; heel veel succes komend weekend in Assen!


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]