Goede test voor SWPN met Mackels en Van der Voort

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft een geslaagde voorjaarstest in Spanje achter de rug ter voorbereiding op het IDM seizoen 2021. Bastien Mackels voelde voor het eerst de Yamaha R1M van het team aan de tand, terwijl Melvin van de Voort veel progressie wist te maken op de Yamaha R6.

Eind maart vertrok het SWPN team naar Spanje voor de eerste test in 2021. De eerste training stond gepland op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Dit betekende voor Bastien Mackels zijn eerste kennismaking met de Yamaha R1M van SWPN en voor Melvin van der Voort zijn debuut op de Yamaha R6. Gedurende de twee testdagen liet de Belg zien dat hij veel ervaring heeft met het afstellen van motoren en dat hij snel op tempo kan komen. Voor de 15-jarige Van der Voort stond deze test voornamelijk in het teken van veel leren en zijn Supersport 300 rijstijl aanpassen naar de Supersport 600 klasse. De coureur uit Ede liet zien een snelle leerling te zijn en hij boekte flinke progressie gedurende de test.

Vervolgens reisde het team door naar het circuit van Catalunya nabij Barcelona voor opnieuw een tweedaagse test. Zowel Mackels als Van der Voort gingen verder waar ze gebleven waren. Mackels eindigde de test met een snelle rondetijd en een goed gevoel op de Yamaha R1M. Ook Yamaha Motor Europe testrijder Raymond Schouten was aanwezig bij de tests en hij heeft Van der Voort bruikbare tips kunnen geven. Schouten bekeek de jonge coureur langs de baan, maar reed ook op het circuit met hem mee. Mede door de hulp van Schouten kon Van der Voort zijn intensieve testdagen met de Yamaha R6 met een tevreden gevoel afsluiten. Het IDM seizoen gaat van 30 april t/m 2 mei van start op de Lausitzring.

Bastien Mackels: “Het is een lange winter voor mij geweest. Zes maanden geleden heb ik mijn hand gebroken en sindsdien heb ik geen motor meer aangeraakt, dus ik was erg enthousiast dat ik in Spanje met mijn nieuwe team SWPN aan de voorbereiding kon beginnen. Ik ben echt blij met het werk dat we hebben kunnen doen. Het plan was om veel verschillende dingen te testen en van elkaar te leren om zo klaar te zijn voor de start van het IDM Superbike seizoen. SWPN is een heel professioneel team en we hebben hetzelfde doel. Ik kijk erg uit naar de eerste race!”

Melvin van der Voort: “De eerste tests met de Yamaha R6 zijn erg goed verlopen. Het was best even wennen, maar ik voelde mij gedurende de sessies steeds comfortabeler op deze nieuwe motor. We hebben samen met het team ook flinke progressie gemaakt. Ik wil het team en ook coach Raymond Schouten hier heel erg voor bedanken. Na de tests in Valencia en Catalunya hebben we 8 april ook nog een dag getest in Assen. Een goede start van de voorbereiding voor het seizoen 2021!”

Teammanager Frank Brouwer: “Ik denk dat we erg tevreden mogen zijn over deze tests. Ik wil het team een groot een compliment geven. We hebben aantal nieuwe mensen binnen het team, maar het liep onderling gelijk super. Bastien liet zien gelijk snel te zijn, maar het is ook erg prettig met hem werken en hij past ook goed binnen het team. Dit zijn allemaal belangrijke aspecten om te kunnen presteren. Ik was ook onder de indruk van Melvin. Hij maakt snel stappen om zijn Supersport 300 rijstijl aan te passen naar de Supersport 600 klasse. Ik kijk er erg naar uit om met Bastien en Melvin aan het IDM seizoen te beginnen!”


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]