Gemengde gevoelens voor SWPN na IDM seizoensfinale in Hockenheim

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind had op meer gehoopt tijdens de laatste ronde van het IDM seizoen in Hockenheim. Ricardo Brink moest na moeilijke kwalificaties twee inhaalraces rijden en sloot het seizoen met een top-tien klassering af. Sander Kroeze werd na twee degelijke races vierde en zesde. Melvin van der Voort kwam in de eerste race ten val en werd negende in de tweede race.

De IDM seizoensfinale vond traditiegetrouw plaats op de Hockenheimring. Deze keer wel na een compleet ander seizoen met slechts vier evenementen. Ricardo Brink begon sterk aan het weekend met een zesde en achtste tijd in de droge vrije trainingen. In de eerste kwalificatie was het nat en Brink kwam op de gladde baan twee keer ten val. Tijdens de tweede kwalificatie was de baan half nat en daarin had Brink na zijn crashes niet het vertrouwen. De coureur uit Ijsselmuiden kwalificeerde zich als drieëntwintigste. Sander Kroeze plaatste zich als negende voor de IDM Supersport 600 races. Ook deze kwalificaties werden in wisselende condities verreden. Melvin van der Voort had een goed ritme gedurende de droge vrije trainingen met een tweede en vierde tijd. Na de kwalificaties stond de 15-jarige coureur op een zevende plaats.

Brink stond met zijn plaats op de achtste startrij voor een uitdaging in de IDM Superbike races. In de eerste race kwam de 22-jarige coureur in de beginfase sterk naar voren. Al snel reed Brink aan de rand van de top-tien. In het tweede deel van de race kreeg de Yamaha R1 coureur problemen met de grip aan de achterzijde, waardoor hij niet kon door versnellen. Brink finishte als dertiende. In de tweede race wist Brink zijn resultaat nog veder te verbeteren en kwam hij sterk door het veld heen. Brink wist vanaf zijn drieëntwintigste startplaats naar een knappe negende plaats te rijden. Brink is als tiende geëindigd in het eindklassement.

In de eerste IDM Superport 600 race waren er nog vele natte plekken op de baan. Het was dus belangrijk om snel vertrouwen op te bouwen. Kroeze moest in de beginfase de kopgroep laten gaan, maar wist zich wel los te rijden in de tweede groep. De 18-jarige coureur bleef versnellen en kwam als zesde over de finish. In de tweede race wist Kroeze halverwege de race de aansluiting te vinden bij de voorste groep. De coureur uit Mussel wist één voor één de rijders te passeren, maar kwam in de laatste ronde net tekort voor een podium. Kroeze finishte als vierde en dat is ook zijn positie in het eindklassement.

Op een gedeelde derde plaats in het kampioenschap begon de jonge coureur aan de races. Van der Voort reed een goede eerste race, maar helaas kon hij dit niet afmaken in de laatste ronde. Na een enorm strijd in een kopgroep van twaalf rijders, kwam de jonge coureur uit Ede ten val in de Sachskurve. Van der Voort baalde verschrikkelijk, omdat hij goed resultaat en zijn laatste kans op de titel verloren zag gaan. In de tweede race kon Van der Voort opnieuw strijden in de kopgroep, maar had hij niet het vertrouwen om zich verder naar voren te werken. Van der Voort finishte als negende, waardoor hij als zesde is geëindigd in het kampioenschap.

Ricardo Brink: “Ik ben erg blij dat we het seizoen met zo’n sterke race hebben kunnen afsluiten! We hadden de snelheid op een droge baan en dat hebben we in de tweede race laten zien. Van P23 naar P9 is gewoon goed. Het was balen van onze startpositie. Na de twee crashes in de eerste kwalificatie, miste ik het vertrouwen in de tweede sessie. Ik wil het team enorm bedanken voor het seizoen. We zijn met zijn allen keihard blijven werken en dan is deze laatste race een mooi resultaat.”

Sander Kroeze: “Tijdens de droge vrije trainingen hadden we een goed gevoel. De negende startplaats was gezien de omstandigheden niet verkeerd, maar achteraf had ik iets eerder binnen moeten komen voor slicks. In het begin van Race 1 miste ik het vertrouwen om mee te gaan met de kopgroep. Later kon ik versnellen en hetzelfde tempo rijden als vooraan. De zesde plaats was in deze omstandigheden niet slecht. De tweede race was een sterke race. Ik moest van ver komen, maar wist door de voorste groep te rijden. Helaas net geen podium, want daar waren we dichtbij. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk dit seizoen!”

Melvin van der Voort: “Vanaf de eerste training was ons tempo goed en we stonden er in alle weersomstandigheden ook goed bij. De eerste race ging eigenlijk ook goed. Ik was sterk in de kopgroep tot aan de crash. Het is met geen woorden te beschrijven hoe ik erg hiervan baal. In de tweede race kon ik wel met de kopgroep mee, maar had ik niet de snelheid om naar voren te komen. Ik had op meer gehoopt in deze laatste ronde van het seizoen, maar we hebben ook mooie dingen laten zien dit jaar. Dat gevoel en de leerpunten moeten we meenemen naar het volgende seizoen!”
 


SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]