Eerste en tweede plaats voor SWPN tijdens de Jack’s Racing Day

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind kwam met Melvin van der Voort in actie tijdens de Jack’s Racing Day. De 18-jarige coureur finishte als eerste en tweede in de Supersport-klasse. Overall was het voor Van der Voort en Team SWPN een goede voorbereiding op de IDM-ronde in Assen, die volgend weekend op de kalender staat.


Team SWPN kwam afgelopen weekend in actie tijdens de Jack’s Racing Day op het TT Circuit Assen. Het gecombineerde motor- en autosportevenement is voor het Nederlandse team een ideale kans om zich te laten zien voor eigen publiek, sponsoren, partners en de gezinnen van Stichting Zorgeloos Kind. Team SWPN kwam met Melvin van der Voort in actie in de BeNeLux Trophy. In deze klasse kwamen de Supersport en Superbike rijders gezamenlijk in de baan. In totaal stonden er vijfendertig deelnemers aan de start. De trainingstijd was zeer beperkt, want er waren enkel twee kwalificatiesessies en geen vrije trainingen. In de eerste kwalificatie op vrijdagmiddag was het droog en klokte Van der Voort een tweede tijd in de Supersport klasse. In de tweede kwalificatie op zaterdagmorgen was de baan nat en besloot het team om niet naar buiten te gaan.

Zondag vroeg in de ochtend stond de eerste race op het programma. De Superbike en Supersport klasse gingen kort na elkaar van start. Van der Voort kende een goede start en reed aan de leiding na de eerste ronde. Al snel kwamen de koplopers in de Supersport klasse bij het achterveld van de Superbike rijders. In de periode dat er veel Superbike-rijders gepasseerd moesten worden verloor de jonge coureur zijn eerste positie. Later toen Van der Voort vrij baan had kon hij versnellen, de leiding pakken en wist hij de race te winnen. In de eerste helft van de tweede race reed de SWPN-rijder aan de leiding en lag zijn tempo hoger dan in de eerste race totdat hij een foutje maakte met het opschakelen. Van der Voort viel daardoor terug naar de tweede plaats en in de laatste vijf ronden lukte het hem niet om nog weer naar het achterwiel van de leider te rijden. Na veertien ronden kwam de coureur uit Ede als tweede over de finish.

Volgend weekend staat de IDM-thuisrace voor Team SWPN op het programma, de voorlaatste ronde van het seizoen 2023. Het Yamaha-team zal met Van der Voort in de IDM Supersport en met Bastien Mackels en waarschijnlijk Rob Hartog in de IDM Superbike categorie in actie komen op het TT Circuit Assen. De IDM-races beginnen zondag 20 augustus vanaf 13:00 uur in Assen.

Melvin van der Voort: “De Jack’s Racing Day was een mooie gelegenheid om ons voor te bereiden op de IDM-ronde in Assen. Er was helaas maar weinig trainingstijd en door de natte tweede kwalificatie hadden we nog minder tijd om te werken aan de setup en het gevoel op de baan. Ik ben als eerste en tweede gefinisht. Over mijn eerste race was ik nog niet tevreden, de tweede race was al beter. Maar mijn gevoel met de motor was nog niet perfect en ik heb zelf wat punten om aan te werken om volgend weekend tijdens de IDM-races in Assen sneller rond te gaan.”

Teammanager Frank Brouwer: “Het voor ons als team goed om ons te laten zien tijdens de Jack’s Racing Day in Assen en daarnaast konden we ons met Melvin voorbereiden op de belangrijke IDM-ronde van volgende week. Melvin heeft goede resultaten behaald en daarnaast nemen we de nodige leerpunten mee naar volgende week. We kijken als team enorm uit naar onze IDM-thuisronde. In het bijzijn van onze sponsoren, partners en de gezinnen van Stichting Zorgeloos Kind gaan we er voor om meerdere goede resultaten neer te zetten.”SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]