Dubbele zege en tweemaal top-drie in het IDM eindklassement voor SWPN

 SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft het IDM seizoen 2022 ijzersterk afgesloten. Melvin van der Voort won overtuigend beide IDM Supersport races in Hockenheim, waardoor de 17-jarige coureur als tweede eindigde in het kampioenschap. Rob Hartog stelde met een vijfde en zevende plaats de derde positie in het IDM Superbike eindklassement veilig.


De IDM seizoensfinale werd afgelopen weekend in Hockenheim verreden. Melvin van der Voort tweemaal een tweede tijd in de IDM Supersport vrije trainingen en Rob Hartog klokte een derde tijd in de IDM Superbike vrije training. In de kwalificaties deed Van der Voort het uitstekend. De 17-jarige coureur zette in de eerste sessie een 1’29.309 op de klokken en deze rappe tijd wist niemand meer te verbeteren. Dit betekende Van der Voort’s zijn eerste pole position in de IDM Supersport. Hartog kwam aan het einde van de eerste kwalificatie ten val, maar herstelde zich goed door in de tweede kwalificatie als één van de weinige rijders zijn tijd te verbeteren, waarmee de Yamaha-coureur zich als vierde kwalificeerde voor de eerste IDM Superbike race.

Hartog mocht vanaf de vierde plek aan Race 1 beginnen. De omstandigheden waren erg lastig. De baan was nat en zou gedurende de race steeds verder opdrogen. De rijders gingen van start op regenbanden. Hartog had nog weinig ervaring met de Yamaha R1M op een natte baan en kende geen gemakkelijke wedstrijd. De SWPN-coureur kwam als zevende over de finish en scoorde punten voor een zesde plaats in het IDM. In de tweede race was het droog bij de start, maar begon het al snel wat te druppelen. Hartog maakte lange tijd deel uit van de grote kopgroep, die in de tweede helft van de race uit elkaar viel. Hartog nam geen onnodige risico’s en kwam als vijfde over de finish, een resultaat dat genoeg was om een knappe derde plek in zijn IDM Superbike debuutseizoen veilig te stellen.

Ook in de eerste IDM Supersport race waren de omstandigheden lastig. Er was een droog spoor met veel natte plekken. Van der Voort reed geweldig en wist samen met een andere rijder ver weg te rijden. Aan het einde van de race reed het duo iets minder dan een halve minuut voor de rest van het veld uit. Van der Voort wist uiteindelijk de race te winnen, een knappe overwinning van de 17-jarige coureur in zeer lastige omstandigheden. In de tweede race was de baan droog en wist Van der Voort ook gelijk de leiding te pakken .De Yamaha-coureur reed een tempo dat niemand kon volgen en hij kwam met een voorsprong van dertien seconden als eerste over de finish. Met deze dubbele zege is Van der Voort op de tweede plaats in het IDM Supersport kampioenschap geëindigd.

 Rob Hartog: “Voor mij is het seizoen boven verwachting gegaan en deze derde plek in het kampioenschap is een kers op de taart. Ik wil het team bedanken voor het goede pakket en de competitieve motor. Daarnaast wil ik alle sponsoren en mensen die mij zijn blijven steunen – ook toen het de afgelopen jaren wat moeilijker ging – enorm bedanken. Dat betekent heel veel voor mij.”

Melvin van der Voort: “De pole position was al mooi, maar de beide races gingen fantastisch. Om twee keer met zo’n grote voorsprong in verschillende omstandigheden te winnen voelt super. We hebben dit jaar zo veel progressie gemaakt en daar wil ik het team enorm voor bedanken. Deze tweede plaats in het kampioenschap is een geweldige beloning”

Teammanager Frank Brouwer: “Ik ben enorm tevreden over hoe wij ons als team hebben gepresenteerd in 2022. Melvin heeft zich enorm ontwikkeld en in het laatste deel van het seizoen was hij veruit de sterkste IDM Supersport coureur. Rob heeft iedereen verrast met zijn sterke debuutseizoen in de IDM Superbike. We zijn met twee rijders binnen de top-drie in het kampioenschap geëindigd, een prestatie waar wij als klein Nederlands team heel trots op mogen zijn.”

Foto credits: Damon Teerink SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]