Dubbel podium voor Mackels en ongelukkige racedag voor Van der Voort in Oschersleben

 SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft met dubbele gevoelens de tweede IDM ronde in Oschersleben verlaten. Bastien Mackels scoorde als vervanger van Rob Hartog een geweldige tweede en derde plaats in de IDM Superbike, nadat hij in beide races tot aan de finish voor de overwinning reed. Melvin van der Voort kwalificeerde zich op pole position, maar kwam in beide IDM Supersport races in leidende positie ten val.


Afgelopen weekend werd de tweede IDM ronde van het seizoen 2023 verreden op de Motorsport Arena Oschersleben. Opnieuw was Bastien Mackels de vervanger van Rob Hartog in de IDM Superbike. Hartog was nog onvoldoende hersteld om aan het raceweekend deel te nemen. Daarnaast begon Melvin van der Voort na zijn dubbele zege op de Sachsenring als IDM Supersport kampioenschapsleider aan het evenement. Tijdens de vrije training was Van der Voort’s gevoel met de motor nog niet perfect. Dat was tijdens de kwalificaties wel anders toen de 17-jarige coureur maar liefst een halve seconde sneller dan de concurrentie was en daarmee zijn tweede pole position van 2023 wist te behalen. Ook Mackels draaide constant in de top van de IDM Superbike sessies mee. De ervaren Belg kwalificeerde zich keurig als vierde voor de races.

In de eerste race liet Mackels zien een geweldig tempo te hebben. Er ontstond een kopgroep van drie rijders met daarin ook de SWPN-coureur. Vijf ronden voor het einde wist Mackels de tweede plaats over te nemen. In de slotfase zat de Belg kort achter de leider, maar kreeg geen kans om een aanval te plaatsen. Mackels finishte na zijn fantastische optreden op 0.135 seconde van de winnaar als tweede. In de IDM Superbike start de top-drie vanaf de derde rij in de tweede race. Mackels had vanaf de achtste startplaats een geweldige start en wist in de derde ronde de leiding over te nemen. Acht ronden reed de Belg aan kop in een groep die uit vijf rijders bestond. Na een spannende race kwam Mackels deze keer als derde op 0,435 seconde van de winnaar over de eindstreep. Een uitstekend weekend met een dubbel podium voor Mackels in de IDM Superbike.

De eerste IDM Supersport race was voor Van der Voort helaas al snel voorbij. De coureur uit Ede pakte kopstart, maar gleed vervolgens in de eerste bochtencombinatie onderuit. “Mijn eigen fout, ik ging te snel bocht in”, verklaarde hij na afloop. In de tweede race wilde Van der Voort zich revancheren en leek hier lang uitstekend in te slagen. De jonge coureur pakte kopstart en begon gelijk een voorsprong op te bouwen. Van der Voort zette in de race ook een nieuwe ronderecord. Maar met drie seconden voorsprong kwam hij in de voorlaatste ronde ten val. De Yamaha-coureur pakte zijn motor nog weer op en finishte als twaalfde. Van der Voort had het beste tempo in Oschersleben, maar wist het helaas niet om te zetten in passende resultaten.

De volgende IDM ronde staat gepland in het weekend van 23 t/m 25 juni. Er wordt dan gereden op het circuit van Most in Tsjechië.

Melvin van der Voort: “We hadden in de kwalificaties en tweede race zo’n goede snelheid. Het is dan ongelofelijk zuur om met twee crashes het raceweekend te moeten afsluiten. We hadden twee keer kunnen en misschien wel moeten winnen, maar dat is niet gelukt. Ik moet hier van leren voor de volgende races, want we weten dat de snelheid er is. Ik wil het team bedanken, omdat we na een moeilijke vrijdag de motor qua afstelling perfect voor elkaar hebben gekregen. Ik hoop ze daar in Most met goede resultaten voor terug te betalen!”

Bastien Mackels: “Ik ben zeer blij met deze tweede en derde plaats. Een groot compliment voor het team, want we hebben gedurende het weekend veel vooruitgang geboekt met de motor. In beide races konden we strijden voor de overwinning. In de eerste race kwam ik net te kort om een aanval te doen voor de eerste plaats. In de tweede race had ik een goede start reed ik lang aan de leiding, maar het tempo lag minder hoog vanwege de hogere baantemperatuur. Overall mogen we erg trots zijn op dit weekend in Oschersleben!”

Teammanager Frank Brouwer: “Een raceweekend met zeer dubbele gevoelens. Melvin heeft opnieuw zijn talent laten zien, alleen mogen deze twee crashes hem niet overkomen. Maar hij is nog jong en dit hoort bij een leerproces. Bastien heeft ontzettend veel progressie gemaakt en we hebben de motor zo ontwikkeld dat hij in beide IDM Superbike races kon strijden voor de zege. Tevens zijn we veruit als beste Yamaha-coureur gefinisht. Twee podiumplaatsen is fantastisch; een groot compliment voor Bastien en het team!”SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]