Belangrijke punten voor SWPN in lastige omstandigheden op de Red Bull Ring

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft met Melvin van der Voort de IDM-ronde op de Red Bull Ring met een podiumplaats afgesloten. Na verregende trainingsdagen werd de SWPN-coureur in de eerste IDM Supersport race zesde op een opdrogende baan. In de droge tweede race wist Van der Voort zich knap op te werken naar een derde plaats, waardoor hij nu nog slechts twee punten achter de leider in het kampioenschap staat.


De vijfde ronde van het IDM Supersport kampioenschap werd afgelopen weekend verreden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Team SWPN stond slechts met één rijder - Melvin van der Voort in de IDM Supersport – aan de start. Rob Hartog was nog onvoldoende hersteld van zijn schouderblessure en Bastien Mackels had verplichtingen in het WK Endurance om deel te nemen aan de 8 uur van Suzuka in Japan. Alle trainingen op vrijdag en zaterdag werden verreden op een natte baan. Van der Voort maakte een stevige crash mee in de tweede vrije training, maar voor de rest verliepen de trainingen erg goed. De 18-jarige coureur wist zich constant te verbeteren op de natte baan en een beter ritme te vinden in deze lastige omstandigheden. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat Van der Voort zich als vierde wist te kwalificeren voor de races.

Voorafgaand aan de eerste race was de baan flink aan het opdrogen. De rijders stonden dan ook voor een lastige bandenkeuze en er werden zeer diverse keuzes gemaakt. Van der Voort ging van start met een regenband voor en een slick achter. In de openingsfase waren de rijders met regenbanden in het voordeel, waardoor de jonge coureur terugviel naar een twaalfde plek en veel achterstand opliep. Gedurende de dertien ronden durende race kon Van der Voort met zijn bandenkeuze versnellen en in de tweede helft was hij één van de snelste rijders op de baan. Na een inhaalrace wist Van der Voort nog als zesde te finishen en liep daarmee twee punten in op de kampioenschapsleider.

In de tweede race was de baan voor de eerste keer in het weekend droog. In de openingsfase van de race had Van der Voort het lastig in deze nieuwe omstandigheden. De coureur uit Ede zakte terug naar een zevende plaats, maar na zo’n vier ronden vond hij zijn ritme. Van der Voort begon aan een inhaalrace en wist aansluiting bij de voorste rijders te vinden. In de voorlaatste ronde wist de Yamaha-rijder de derde plaats over te nemen. De race was net te kort om nog een aanval bij de voorste twee rijders te doen, waardoor Van der Voort als derde over de finish kwam.

In het IDM Supersport kampioenschap is het enorm spannend. Van der Voort heeft twee punten minder dan de leider in het kampioenschap en vier punten meer dan de nummer drie in de titelstrijd Over twee weken – 18 t/m 20 augustus – staat voor Team SWPN de IDM-thuisrace op het TT Circuit Assen op het programma. Maar eerst zal het Nederlandse Yamaha team volgend weekend – 11 t/m 13 augustus – ter voorbereiding op het IDM-evenement deelnemen aan de BeNeLux Trophy races tijdens de Jack’s Racing Day in Assen.

Melvin van der Voort: “In de trainingen was het constant nat. In deze omstandigheden ging het steeds beter en ik was tevreden met mijn vierde startplek. De bandenkeuze was lastig voor de eerste race op een half droge baan. Met mijn slick achter had ik het begin lastig, maar daarna kon ik mooie stappen maken en als zesde finishen. In tweede race op een droge baan had ik een aantal ronden nodig om mijn ritme te vinden, omdat we dit weekend nog niet eerder in deze omstandigheden hadden gereden. In de tweede helft van de race had ik een goed tempo en heb ik een belangrijke podiumplaats kunnen scoren.”

Teammanager Frank Brouwer: “Het was in meerdere opzichten een bijzonder weekend. Het was raar om de IDM Superbike klasse zonder een Team SWPN rijder te zien. De weersomstandigheden maakten de IDM Supersport sessies lastig. Melvin heeft in alle baancondities zeer volwassen gereden. In de eerste race was de bandenkeuze cruciaal, maar in de tweede race heeft hij in het begin iets teveel tijd laten liggen om voor de winst te kunnen gaan. Overall zijn we dik tevreden en we doen nog volop mee in de strijd voor de IDM Supersport titel. We kijken uit naar onze thuisraces in Assen!”SWPN Facebook

OFFICAL PARTNER OF

  • Stichting Wegrace Promotie Nederland
  •  
  • Houtmanskampweg 5
  • 6669 MZ Dodewaard
  •  
  • IBAN: NL92 RABO 0328032611
  • Email: [email protected]